Vlasnika „Plejboja“ slomila je finansijska kriza!

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Vlasnika „Plejboja“ slomila je finansijska kriza! Posle 56 godina rada, svoje poslovno carstvo prodaje za 200 miliona dolara

Vlasnik magazina „Pleboj“ Hju Hefner (83), nakon 56 godina rada, prodaje svoje poslovno carstvo! Vitalni dedica se nije umorio od života sa zgodnim zečicama, već ga je slomila finansijska kriza koja trese njegovu kompaniju još od prošle godine.

Naime, zbog besplatne pornografije na internetu i ekonomske krize, korporacija „Plejboj“ je u samo prva tri meseca ove godine prijavila gubitak od 8,6 miliona dolara, što je za šest milona više u odnosu na prošlogodišnji gubitak u istom periodu.

Suočen sa bankrotom, Hefner je odlučio da posluša svoje finansijske savetnike i otpusti čak četvrtinu zaposlenih! Sada je spreman da sasluša ponude potencijalnih kupaca – kompanija „Virdžin medija“, „Apolo kapital partners“ i „Providens ekviti partners“. Svoje carstvo je procenio na 200 miliona dolara i, kako tvrde američki magazini, ispod te cene neće ni da čuje za prodaju.

Hefu u poslednje vreme nije lako, jer su ga usred krize napustile i zečice Kendra Vilson i Holi Medison, poznata pod nadimkom Devojka broj 1. Ali, Hef nije dugo žalio. Izjavio je da mu je srce slomljeno i lek je pronašao u – devetnaestogodišnjim bliznakinjama.

– Stvarno sam mislio da ću provesti ceo život sa Holi – rekao je Hju i uskočio u zagrljaj plavokosih bliznakinja Kristin i Karise Šenon, koje su poznate pod imenom Sestre bluda.

Vila Hjua Hefnera

Ali, ako njegovo carstvo propadne, da li će ove dve, i sve ostale devojke, ostati bez kuće i svog „radnog mesta“? I, što je još gore, da li će Hef napokon morati da zameni svoj kućni ogrtač odelom? Na ova pitanja zasad nema odgovora.
Začuđujuće je to što je pokretač seksualne revolucije u mladosti bio vrlo stidljiv. Roditelji su mu bili veoma strogi, zabranili su mu alkohol, cigarete i česte odlaske u bioskop. Kako je jednom izjavio, stidljivi Hju je sa 16 godina „ustanovio da se devojke razlikuju od dečaka i da je ta razlika veoma prijatna“.

Kad su mu preko glave došli činovnički poslovi, odlučio je da pokrene sopstveni časopis. Ocenio je da može da uspe samo na području erotike. Vrlo ambiciozno je proučavao tadašnja iskustva časopisa za muškarce i zaključio da Amerikanac ‘50-ih nije pustolov koji će uživati u ubijenom zecu, već u novoj haj-faj liniji, automobilu, gramofonskoj ploči i, što je najvažnije, novoj devojci. Shvatio je da seks mora da bude važan deo njegovog lista – izumeo je tzv. duplericu, fotografiju velikog formata gole devojke na srednjim stranama. Bio je to revolucionaran potez.

„Plejboj“ je osnovao sa 9.000 dolara koje je skupio od rođaka i prijatelja. Verovao je da će se prvi broj dobro prodati jer je za 500 dolara uspeo da dobije pravo za objavljivanje fotografije gole Merilin Monro. Ona se 1949. slikala naga za jedan kalendar i potpisala dozvolu za objavljivanje tih fotografija. Prvi broj izašao je 1953, cena mu je bila pola dolara, dvostruko veća od tadašnje uobičajene cene časopisa.
izvor:svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Hju Hefner prodaje „Plejboj“

Prodaje se kuća u kojoj je umro Majkl!

Najplaćenija mlada zvezda je Bijonse!


Nema komentara na “Vlasnika „Plejboja“ slomila je finansijska kriza!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump