Za sex je idealno 13 minuta

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Većina ljudi mašta o idealnim seksualnim odnosima koji bi prema njihovom mišljenju trebalo da traju satima.

Ipak, seksolozi upozoravaju da su ovo mišljenja laika i da su veoma problematična, jer stvaraju nepotreban pritisak na partnera, što sitaciju pri seksualnom odnosu komplikuje i pre nego što do njega dođe.

Prema seksolozima, pokušaji da se u seksualnom odnosu ljubavna igra otegne na nekoliko sati je poptpuno suluda i uzaludno je gubljenje vremena.

Prema istraživanju američkih naučnika idealan je onaj seksualni odnos koji ne traje više od 13 minuta, a sve preko toga je bespotreban zamor, može postati dosadno i deprimirajuće.

Rezaultati istraživanja pokazali su da je 13 minuta idealno vreme, tokom koga oba partnera mogu da zadovolje svoje seksualne potrebe. U istom istraživanju došlo se do zaključka da prosečan odnos traje od od tri do sedam minuta.

Stručnjaci ističu da je od dužine seksualniog odnosa mnogo bitniji njegov kvalitet. Bespotrebno je razmišljati o opsesijama da se u krevetu ostane što duže aktivan (posebno kada su u pitanju muškarci), jer to dovodi do depresije i poremećaja seksualnih navika.

„Istraživanje koje smo sproveli sada je i naučno dokazalo da je 13 minuta seksa sasvim dovoljno da i muškarac i žena budu zadovoljeni“, kaže doktor Volf, vođa istraživanja.

izvor: mondo


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 5 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Savršenih desetak minuta seksa

Šta raditi kada sex traje baš dugo?

Sex bez obaveza – Sex bez emocija


5 komentara na “Za sex je idealno 13 minuta”

 • vale com
  2 marta, 2010, 17:35

  uzitak naravno,i traje toliko Cool Yes Heart

 • BoSkE
  11 marta, 2010, 11:09

  Jbt ja se jebem sa dewojkom po pola sata..a vi???

 • Briky
  15 maja, 2010, 1:23

  jebo ti tih 13min, neisplati se ni skidat….
  ako vec onda kako treba i po mogucnosti sto duze…..
  jbg jednom se zivi xD

 • satan
  3 septembra, 2010, 17:18

  kako kome…

 • Djokica
  14 septembra, 2010, 20:53

  Ma 2 minuta i ćaaaaaao xD

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump