5 koraka do lepih trepavica

Kategorija [ Lepota i stil ]

5 koraka do lepih trepavicaDa bi trepavice bile besprekorne, ponekad nije dovoljno samo da ih premažete maskarom,već treba i da se pobrinete da one ne budu ulepljene i da na njima nema grudvica.

1. Skupo nije uvek najbolje

Izbor maskare je podjednako važan kao i sama tehnika nanošenja. Najskuplja maskara ne garantuje da će vam trepavice

savršeno izgledati i zato obratite pažnju na efekat koji pruža. Ako su vam trepavice kratke, izaberite maskaru koja će ih produžiti, a ako su retke, onda vam treba maskara koja povećava volumen. Ako ste zadovoljne i želite samo da naglasite trepavice, za vas je idealna maskara za definiciju, bez grudvica.

2. Idealna boja za vas

Ako godinama koristite isključivo crnu maskaru, razmislite o drugim bojama s kojima će trepavice izgledati efektnije. Pri izboru boje maskare presudna je boja očiju. Ako su vam oči zelene, izaberite ljubičastu ili zelenu, ako su plave ili sive, trepavice istaknite braon ili plavom bojom, a ako imate braon oči, odlično će vam stajati plava, zelena ili braon maskara.

3. Uvijene su lepše

Da bi vam oči izgledale krupnije a trepavice duže, pre nanošenja maskare trepavice uvijte mehaničkim ili električnim uvijačem. Električni uvijači napravljeni su tako da pod uticajem toplote brže i dugotrajnije uvijaju trepavice. Isti efekat možete da postignete ako mehanički uvijač pre upotrebe blago zagrejete fenom za kosu.

4. Ne preterujte s maskarom

Prilikom nanošenja maskare najbitnije je da ne preterate. S nekoliko veštih poteza nanesete samo jedan sloj maskare. Ako niste zadovoljni, drugi sloj nanesite tek kad se prvi osuši. Ne zaboravite da premažete i kratke dlačice u uglovima očiju, a ako niste spretni s nanošenjem maskare na donje trepavice, zatamnite ih odgovarajućom senkom.

5. Razmrsite ih

Ne pokušavajte da razdvojite ulepljene trepavice prstima, već upotrebite specijalan češalj ili suvu četkicu. Tako ćete ujedno ukloniti i grudvice, pa će vaše trepavice izgledati besprekorno.

izvor: zena.blic


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Pogled koji će vas osvojiti

Šminkanje očiju

Saveti profesionalnog šminkera


Tagovi: [ , , , , ]

Jedan komentar na “5 koraka do lepih trepavica”

  • Anonimni
    9 jula, 2009, 18:40

    Female Fighter

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump