Flandrijski govedar

Flandrijski govedar Jak pas kratkog tela i jakih nogu. Deluje snažno ali ne i opasno. Ima izgled prevelikog šnaucera. Glava je naglašena dlakavom bradom koja daje psu posebnost. Oči moraju imati odlučan izraz i moraju po boji odgovarati krznu koje ima smeđi sjaj (između žute i svetlo smeđe boje). Dlaka može biti i siva ali poželjna je crna. Duga je i na leđima posebno gusta. Uši su u obliku trougla, rep kratak od dva do tri prsta. Kretanje (kas ili korak) je harmonično. Doživi oko 10 godina. Bouvier des Flandres je čuvar goveda, uspešan kao sportski pas i priznat kao službena rasa. Da doživi takav uspeh pomogli su mu inteligencija i uravnoteženost. Razborit je čuvar i ima vrlo visoki prag suzdržanosti.U vreme rata uspešno su ga koristili i kao psa vezista. Kod „brzih“ instruktora prati ga glas teškog partnera.

Pse te rase ne smemo školovati silom već razborito. Nije pas koji bi se vezao uz više ljudi. Potreban mu je jedan pravi gospodar koji će ga poštovati. Ubrajamo ga među „pse za jednog čoveka“. Važno je redovno čišćenje krzna i skraćivanje dlake. To je potrebno pre svega na glavi. Posle svakog obroka treba mu očistiti bradu. Bouvier može živeti na slobodi. Nije „lajavac“ i nema predispozicije za displaziju kukova.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Irski vučiji hrt

Čau-Čau

Evroazijski pas


Nema komentara na “Flandrijski govedar”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump