Francuski Buldog

Francuski Buldog Jak, kratkonogi pas sa malim telom. Za njega je tipičan tupi obrazni deo lobanje i visoko nošene netopirske uši. Rep je prirodno kratak. Glava je široka i kratka. Na obrazu ima bore koje se pružaju do gornjih usana. Jezik i zubi se ne smeju videti iz zatvorene vilice. Oči su tamne, okrugle i malo izbočene. Ledja su široka i mišićava, a ledja blago padajuća. Dlaka mora biti kratka, gusta i sjajna sa malim pegama i kombinacijom boja – crne, smeđe i bele. Visina od 30 cm do 35 cm, težina od 8 Kg do 14 Kg. Životno doba oko 8 godina i retko dočekaju visoku starost. Francuski buldozi su nastali od starih seljačkih pasmina. Iako su kao rasa bili priznati već 1898. godine (prvi put bili su na izložbi 1870. godine) sporovima o njihovom poreklu još dan danas nema kraja.

Englezi još uvek tvrde da je francuski buldog samo jedna podvrsta njihovog engleskog buldoga. Francuski buldog je čoveku privržen i ljubazan pas, prijazan prema članovima porodice, čak i prijateljima porodice. Vrlo je pametan i treba ga odgajati sa ljubavlju. Nije pas koji bi se podredio. Njegov izraz lica je rečit. Ljudi koji sa njim žive nauče se na njegovo glasno i nejednakomerno disanje. Jako voli porodicu i tesan kontakt sa čovekom. Po prirodi su francuski buldozi neustrašivi, uvek aktivni i jači nego što izgledaju na prvi pogled. Primereni su ljudima koji bi rado imali velikog psa, a imaju malo prostora. Pošto se lako udeblja potrebno je paziti na ishranu.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Engleski Buldog

Deca Anđeline i Breda uče francuski

Mali engleski hrt-vipet


Nema komentara na “Francuski Buldog”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump