Vesna Đogani ostavljena kao beba!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Vesna Đogani ostavljena kao beba!Bilo je dovoljno da Anabela u jeku prepucavanja sa bivšom jetrvom izgovori “neka se Vesna seti odakle je potekla” i da nam ne bude teško da se spustimo do Oblakovske 43, ulice u kojoj je odrasla pevačica grupe “Đogani”.

Iza trošne tarabe smeštene su tri stambene jedinice. U jednoj od njih do pre osam godina živela je Sretena Gavrilović, Vesnina majka.

Udajom za jednog udovca preselila se u obližnju ulicu, Plzanjsku, ali u svoj oronuli dom i dalje često svraća, uglavnom ranom zorom ili kasno noću.

“Sretena jedva spaja kraj s krajem”, otkriva prva komšinica, koja nije želela da joj spominjemo ime (a čiji je identitet poznat redakciji) i objašnjava: “Da je ćerka pomaže, valjda ne bi prodavala metle i toaletni papir i čistila po kućama. Inače, ovaj kućerak nije oduvek ovako izgledao. Pre tri decenije Sretena je kupila sobičak od devet kvadrata i šupu, koju je kasnije pretvorila u sobu za Vesnu. U međuvremenu se ‘proširila’, ali ovih pedesetak kvadrata bespravno su sagrađeni, zbog čega se sudi sa jednom od komšinica. Što se Vesne tiče, nju nisam videla godinama. Nema je, ne svraća. U stvari, čula sam da je prošle godine dolazila, ali u dvorište nije ulazila.”

Prebirajući po sećanju, sedokosa ženica koja uveliko gazi osmu deceniju života kaže da je sramota što je poznata pevačica zaboravila gde je rođena i u kakvim je uslovima živela. Na naše pitanje o kakvim je konkretno uslovima reč, ona objašnjava: “Kada je Vesna napunila godinu dana, Sretena je morala da se vrati u ‘Minel’, gde je radila kao magacionerka. Pošto sa svojom familijom nije bila bliska, a podršku čoveka sa kojim je vanbračno zatrudnela nije imala, jedino rešenje bilo je da dete smesti u Zvečansku, odakle ju je svakog drugog vikenda dovodila kući. Na sreću, Vesna se nije dugo zadržala u sirotištu zahvaljujući jednom starijem bračnom paru koji ju je u dogovoru sa majkom usvojio. Kumovi, kako ih je zvala, redovno su je dovodili da viđa Sretenu, kojoj se vratila tek nekoliko godina kasnije, kada su oni umrli.”

Vesna Trivić o svojoj prošlosti nikada nije mnogo pričala. Onomad se nešto malo otvorila kada je sa širokim auditorijumom podelila da ju je otac još kao sasvim malu ostavio, te da od tada nisu u kontaktu. „Vesninog oca nikada nismo videli. Znamo da joj je dao svoje prezime, ali se po kraju priča da je nikada nije video. Ipak, mislim da joj ljubavi nikad nije nedostajalo jer su je staratelji voleli kao rođeno dete. Nažalost, kako čujem, na grob im ne odlazi. Kada joj je kuma umrla, a kum se ponovo oženio, Vesna se vratila u Oblakovsku. Bila je kao i svako drugo dete… Još u najranijem detinjstvu videlo se da je privlači muzika. Satima je bila u stanju da svira staru violinu i sluša muziku sa malenog tranzistora jer televizor nisu imali. Ipak, to što sada priča da je završila muzičku školu je čista laž. Štaviše, nisam čak sigurna ni da je osnovnu završila. Ali, njen život – njena stvar. Baš kao što je njena stvar i to što je uradila sirotoj Slađi…“, navodi starica iz Oblakovske. Iz sirotinje, Vesnu je, tvrde upućeni u čitav slučaj, izbavila upravo “sirota Slađa”. Stanovnici Oblakovske i dan-danas pamte kako je Đoletova bivša žena, kada je prvi put posetila svoju igračicu, ostala zgranuta uslovima u kojima ova živi..

hmm

izvor: svet


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Trudna Vesna Đogani: Beba stiže u julu!

Vesna Đogani izgubila bebu!

Vesna Đogani: Sigurna sam u Đoleta


3 komentara na “Vesna Đogani ostavljena kao beba!”

 • Anonimni
  9 avgusta, 2009, 22:18

  jaddno,,,,,,,,,,,hmmmm Shock

 • Dragans
  30 januara, 2017, 19:42

  Vesna ima u sebi nesto sto retko koja zena nosi.Veoma pozitivna osoba.Uvek mi izazove paznju kad se pojavi na tv.A to odakle potice ne treba da se tice nekih sujetnih osoba.Pozdrav za Vesnu

 • Anonimni
  28 februara, 2017, 12:38

  Sweat

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump