Zašto Nole izbaci oca iz lože?!

Kategorija [ Sport, ZANIMLJIVOSTI ]

Zašto Nole izbaci oca iz lože?!Zašto Novak Đoković (22) s vremena na vreme izbaci deo svoje porodice iz lože iz koje ga familija bodri?

– Zato što odatle stižu saveti kako da igra i da ostvari što bolji rezultat, ali ne zbog samog tenisa, već da bi zaradio što više novca kako bi mogao da finansira velike poslove u koje je njegova porodica ušla – to ga mnogo frustrira i on, jednostavno, „pukne“, što za posledicu ima skoro praznu ložu – rekao je za „Alo!“ izvor blizak porodici

Đoković.

Dakle, bez obzira na to što je najbolji srpski teniser nedavno odgovarao na pitanja novinara na Vimbldonu u vezi s obraćanjem svojoj loži u stilu „nisam ljut ni na koga, osim na sebe“, situacija baš nije tako jednostavna. Ono čemu smo bili svedoci na Serbia Openu u maju u Beogradu, kad je Nole „zamolio“ oca Srđana da napusti ložu, ponovilo se i u Londonu.

Da li je glavni razlog i tada bio novac ne znamo, ali Novak je dosad u karijeri, samo od nagrada na turnirima, zaradio skoro devet miliona evra (12,5 miliona dolara), da ne pominjemo prihode od reklama i sponzorskih ugovora… Zašto onda porodica insistira da Nole zarađuje još, još, još?

– Većeg dela novca koji je zaradio gotovo da više nema. Poslovi u koje su ušli Đokovići u vezi s Serbia Openom i teniskom akademijom u Kragujevcu koštaju mnogo, pa je Novak praktično postao bankomat – zato trpi pritisak porodice da donosi još keša jer novca nedostaje – kaže naš izvor.

Realno, Novakova igra od početka 2009. godine potvrđuje da nije u potpunosti koncentrisan na tenis. Pritisak pod kojim igra svakako je velik, ali nije isključivo u vezi s novcem…

– Đokoviću su patrijarhalna porodica i Novak gaji izuzetno poštovanje prema ocu. Zato mu naročito smeta taj pritisak iz lože, ali i, nažalost, ne baš sjajan odnos između majke i oca. To ga lično veoma pogađa i to je razumljivo – zaključio je izvor „Alo!“.

Prihodi

Zarada od turnira u karijeri oko 9 miliona € (12.439.545 $)

Zarada od sponzora u 2008.* oko 6,7 miliona € (oko 9.500.000 $)

Zarada od ugovora sa „Hedom“ 2009. oko 3,2 miliona € (oko 4.500.000 $)

* podaci magazin „Forbs“

Rashodi

Projekat u Kragujevcu (uz prateće objekte)

– oko 20 miliona €

Korišćenje zemljišta u Beogradu za tenisku akademiju

– oko 4,6 miliona € (432.293.308,07 dinara za zakup zemljišta na 99 godina)

– oko 5,3 miliona € (500 miliona dinara za naknadu za uređenje građevinskog zemljišta)

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nole postaje vlasnik lanaca restorana!

Nole iz Londona: Dejvis kup je glavni cilj

Nole „eksperimentiše“ u novoj reklami


Nema komentara na “Zašto Nole izbaci oca iz lože?!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump