Naomi Kempbel: Imam manje privilegija kao crnkinja!

Kategorija [ Moda, ZANIMLJIVOSTI ]

Naomi Kempbel: Imam manje privilegija kao crnkinja!Britanski supermodel Naomi Kempbel tvrdi da zbog ekonomske krize velike kompanije odbijaju da zaposle tamnopute žene da promovišu njihove proizvode, prenosi „Dejli telegraf“.

„Čini se da ove godine sve nazaduje.

Ne vidim nijednu tamnoputu ženu, niti ženu bilo koje rase osim bele, u velikim marketinškim kampanjama“, izjavila je 39-godišnja manekenka.

Kempbelova, koja je rođena u Londonu, smatra da se kompanije zbog straha od ekonomske krize ne usuđuju da u svojim reklamama koriste tamnopute devojke.

Ona se osvrnula na prošlogodišnje specijalno izdanje modnog magazina „Vog“ koje je bilo posvećeno modelima koji nisu bele rase.

„To je izazvalo dosta pažnje, ali nažalost nije postignut željeni cilj. Ljudi se danas u panici zbog recesije ne usuđuju da sarađuju sa devojkama raznih rasa. To je tužno i sramotno“, rekla je Kempbelova.

Naomi Kempbel se 1988. godine pojavila na naslovnoj strani francuskog izdanja „Voga“, kao prva tamnoputa manekenka, nakon što je Iv Sen Loren, njen prijatelj i mentor, zapretio da će povući sve reklame iz magazina, jer je „Vog“ najpre odbio da na naslovnu stranu stavi Kempbelovu ili bilo koju drugu tamnoputu devojku.

Ona je takođe i prvi tamnoputi model koji se pojavio na naslovnoj strani britanskog izdanja istog magazina.

Ranije ove godine, Naomi je opisala modnu industriju kao „rasističku“.

„Kao tamnoputa žena ja uvek moram da se trudim mnogo više da bi me tretirali jednako kao i sve ostale“, izjavila je manekenka.

izvor: blic


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Naomi Kempbel pred sudom u Hagu

Naomi Kempbel je „poklonila“ srce Moskvi!

Povratak Naomi Kempbel na modne piste!


Jedan komentar na “Naomi Kempbel: Imam manje privilegija kao crnkinja!”

  • Annie
    4 septembra, 2009, 18:49

    ma menu su tamnopute manekenke lepse Yes …. a tog rasizma ce nazalost uvek i biti Frown , ne verujem da ce se nesto promeniti po pitanju toga… Coffee

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump