San čežnje

Nakon odsvirane kompozicije, sirom sale je odjeknuo aplauz. Ukus melodije je bio nebeski. Ko god da je bio iza mene, lako se pomakao. Posle trenutak- dva otisao je u galeriju za prijem gostiju i ostavio me mojim nemim suzama. U tome su moje oci iste kao u ostalih- liju suze.Note se ucinile svoje. Ali, pokajala sam se zbog nastupa. Ocekivala sam sigurnije reakcije.Dama sa plavim sesirom se ostro nasmejala, kao da noz zvekece po podu. Gospodinu Mon’ Mariu se zgrcilo lice. Osetio je uspomenu na cerku.I ona je nekad svirala klavir. Sve do jedne noci. Madam Leonor me je prekorno pogledala. Nije joj se dopalo izvodjenje. Verovatno je ovog puta ocekivala vise. Mnogo vise.

Zan je odusevljen. Misli da sam savrseno odsvirala. Frans je posmatrao. Zanimale su ga reakcije. Mozda je zeleo da, u skladu sa njima, prosudi.

Moja prijateljica Klara se, prividno nasmesila sa odusevljenjem. U ocima sam joj videla tanku nit laznog osmeha. Nije zelela da me povredi.

Otisla sam u galeriju. Ne znam kako, ali prepoznala sam gospodina koji je stajao iza mene. Prisao mi je.

‘Gospodjice, impresioniran sam. Savrseno!’

‘Da, ali bojim se da ne dele svi vase misljenje.’

‘Mislim da im se svidelo. Reakcije su takve, jer ste probudili njihova uspavana secanja.’

‘Mislite?’

‘Da, siguran sam.’

Dotakao me je.

‘Elizabet, vreme je da ustanes’, probudila me je majka. Nekad sam zelela da budem pijanistkinja. Mozda je bolje sto nisam nastavila sa sviranjem, jer ne bih podnela razocaranje. Ipak sam sanjala. Nije to bio ruzan san, vec san ceznje.

izvor: bgd.cafe


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Viktorija Bekamu uništava životni san!

Više od 100 novozaraženih HIV-om godišnje

Slađa ex Đogani: Četiri somića za miran san!


Nema komentara na “San čežnje”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump