U mom kafiću su dobrodošli svi moji fanovi!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

U mom kafiću su dobrodošli svi moji fanovi!Svako ko voli izlaske pomislio je barem jednom u životu „Eh, što bi bilo dobro da imam svoju kafanu”.

Mariju Šerifović samo dva dana deli od ostvarenja tog sna. Popularna pevačica u ponedeljak otvara svoj kafić „Burbon street”,

preko puta „Beogradske arene”.

Ispred lokala u Španskih boraca broj 20 dočekuje nas engleski buldog Roki. Veselo maše repom. Marijin ljubimac voli goste. Voli i ona.

– Izvolite, izvolite, uđite – domaćica srdačno širi ruke na vratima kafića u kom osoblje obavlja poslednje pripreme za otvaranje.

– Šta ćete da popijete? – pita nas iz šanka. – Morate nešto za sefte, što se kaže, valja se.

Dok Marija veštim pokretima sprema espreso kafu, nekoliko radnica namešta stolove i stolice, pune frižidere pićem… Roki ne prestaje da maše repom.

– Ko i svi umetnici, i mi muzikanti volimo kafane. Svi se poslovi ovde završavaju, zar ne? Pomislila sam, zašto ne bih otvorila kafić i omogućila ljudima da uživaju u piću i društvu isto onako kao što i ja uživam na ovakvim mestima. A na kraju krajeva, želim da napravim mesto u kom i ja mogu da osvanem, bez bojazni da će me neko uslikati – objašnjava novopečena ugostiteljka.

Osim prijatelja i kolega pevača, Marija u kafiću želi da dočeka i ugosti i svoje obožavaoce.

– Vrata mog kafića su svima otvorena. Ima mesta za sve ljude koji žele da svrate i budu moji gosti. Dobrodošli su moji fanovi i ovo je zgodan način da dođu do mene, upoznaju me, da popijemo piće, slikamo se i družimo. Do nas poznatih je često veoma teško doći, tako da ljudima koji me vole i na ovaj način želim da izađem u susret.

Enterijer kafića podseća na britanske pabove. Ima oko 40 mesta za sedenje, a za veliki šank može da stane još desetak ljudi. Ispred je bašta sa nekoliko stolova.

– Prostor nije mnogo veliki i to je dobro jer je atmosfera prisna i topla. Želim da se gosti osećaju kao da su mi došli u kuću. Imamo tu jednu gitaru, pa ćemo uz dobro vino i još bolje društvo nekada i zapevati – priča domaćica.

Ako Mariju želite da počastite pićem, naručite joj čašu crnog vina.

– Doskoro sam pila belo, ali sam nedavno prešla na crno. Popravljam krvnu sliku – kaže kroz smeh.

Roki opet maše repom. Kao da razume o čemu gazdarica priča. Izgleda da i on voli noćni život.

Iako je poslednjih osam meseci najveći deo vremena provodila u Švedskoj, gde snima album za strano tržište, evrovizijska pobednica će od ponedeljka više boraviti u Beogradu, u svom kafiću. Bar deset dana mesečno, kaže.

– Jaooo, mama Verica je bila šokirana kada sam joj rekla da ću postati ugostitelj. Nije mogla da veruje šta mi je palo na pamet. Kada se malo pribrala, kazala mi je: „Pametna si, sposobna si, pa izvoli. Ali od mene ne očekuj pomoć.” Mada, ona to samo kaže, ne verujem da neće pomagati – priča Marija dok nas ispraća.

– Eto, sada znate gde sam, pa svratite.

Na ove reči Roki naglo prestaje da maše repom. Ne voli da gosti odlaze.

Imaće kome da se raduje od ponedeljka, kada kafić počne da radi.

Limene pepeljare

A kakve kafane Marija voli?

– Ne volim fensi mesta, već ona koje nisu uštogljena. Prava kafana je sa kockastim stolnjacima i limenim pepeljarama. Tu sva pravila nestaju, a ljudi imaju slobodu da se opuste i budu ono što jesu. Takvu atmosferu želim ovde da prenesem. Ovo je kafić, radno vreme je od osam ujutru do ponoći, ali nije isključeno da će se noću, uz spuštene roletne, ovo pretvoriti u kafanu u kojoj ćemo dočekivati jutra.

izvor: blic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Marija Šerifović otvara kafić na Novom Beogradu!

Darko Lazić pijan u kafiću zaspao na wc šolji!

Pijanu Maru izneli iz kafane?!


Nema komentara na “U mom kafiću su dobrodošli svi moji fanovi!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump