Aleksandra: Svaku pesmu proživljavam /intervju/

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Aleksandra: Svaku pesmu proživljavam /intervju/Zbog ogromnog interesovanja za njen koncert 18. novembra u „Sava centru”, Aleksandra Radović ozbiljno razmišlja da održi još jedan.

Nakon toga, ova popularna pop

pevačica kreće na turneju po Srbiji, na kojoj će promovisati aktuelni album „Žar ptica”.

Da li je ovo vaših pet minuta?

– Ne znam da li je ovo zenit, ali sasvim sigurno ovaj album je prošao bolje od drugih. Mnoge pesme se slušaju. „Bivši dragi” je apsolutni hit po radio stanicama i vidim da se ljudima veoma dopada, kao i „Ni zadnji ni prvi” i „Brod budala”. Na osnovu toga zaključujem da će koncerti biti uspešni i da je ovo možda početak mog vremena.

Imate li utisak da se ukus publike menja nabolje?

– Ne baš. Nemam taj osećaj. I dalje ti pevači takozvane narodne muzike – pri tom ne mislim na prave narodnjake – imaju apsolutni primat. Ta muzika je dominantna. Ali dobro je što postoji ponuda i drugih žanrova i što ima zaista puno koncerata, pa ljudi mogu da izaberu gde žele da odu i šta će da slušaju. Znači, ukus se nije promenio, ali ponuda jeste.

Jeste li nekada razmišljali da promenite žanr i podiđete ukusu publike?

– Bilo je raznih pokušaja da se utiče na moju odluku, ali se nikada nisam polakomila. Nije postojala čak ni dilema. Nema potrebe za tako nečim jer to da li ću se ovim poslom baviti ili ne nije pitanje života i smrti. Na svu sreću imam završen fakultet, te mogućnost da se bavim i nečim drugim. Dakle, ako nisam u stanju da izguram svoju priču i istrajem u onome što volim i što smatram da je dobro, onda se time neću ni baviti. Mislim da pravljenje kompromisa ne može da bude dobro na duže staze.

Tekstovi vaših pesama su veoma tužni. Kako se vi osećate dok ih pevate?

– Isto tako, tužno. Svaki put kada pevam neku pesmu, iznova proživljam taj tekst. Neke sam ja napisala, a neke moji saradnici na osnovu onoga što znaju o meni i što mi se dešava. Znači, pesme jesu biografske.

Zar ste stvarno toliko nežni i emotivni?!

– Jesam, a to mi nikako ne valja.

Da li i u životu toliko patite zbog ljubavi, kao što to činite u svojim pesmama?

– Svaka žena ima faze kada pati zbog ljubavi. Bilo bi neprirodno da ih ja nemam.

Planirate li brak?

– Želim brak, ali ne volim ništa da planiram. Ukoliko se desi – dobro je, ukoliko se ne desi – opet je dobro.

Želite li decu?

– Koja žena ne bi volela da ima decu?! Mada, postoje i one koje su toliko fokusirane na svoju karijeru da im deca nisu važna. Ja ne spadam u tu grupu. Želim da budem majka. Porodica je stub sreće i sigurnosti. Tu se dešavaju najlepše stvari, a odatle čovek crpi energiju i za sve ono loše što mu se dešava.

Veoma ste bliski sa svojom sestrom Jelenom.

– Nas dve smo strašno vezane i mnogo mi znači njena podrška. Ona uvek prva presluša pesme. Veoma je objektivna i kaže kada joj se nešto ne sviđa. To mi mnogo znači.

Kako napreduje vaša škola pevanja?

– Odlično. Konačno su ti učenici, koji su kod mene godinama, dobili svoju priliku. Četvoro najboljih pevalo je prateće vokale na koncertu Emine Jahović i veoma sam ponosna zbog toga.

Turneja po Srbiji

Nakon koncerta u Beogradu, 18. novembra, Aleksandra Radović nastupiće u novosadskom „Spensu” 21. 11; u Staroj Pazovi 25. 11. (Sokolski dom), u Valjevu 26. 11. (Pozorište), Nišu 27. 11. (Dom Vojske), u Subotici 03. 12. (Hala sportova) i Čačku 04. 12. (Dom kulture).

izvor: Blic.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Eros Ramacoti: Nina je prošlost! /intervju/

Aleksandra rekla Nemanji „DA“ /intervju/

Džej: Na farmi još samo falim ja /intervju/


Nema komentara na “Aleksandra: Svaku pesmu proživljavam /intervju/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump