Madona gradi školu u Malaviju za devojčice!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Madona gradi školu u Malaviju za devojčice!Američka pop diva Madona je juče u selu Činkota, 15 kilometara od glavnog grada Malavija svečano označila početak izgradnje škole.

I to za devojčice koju

finansira njena fondacija.

Pedesetjednogodišnja pevačica presekla je vrpcu i posadila drvo na mestu na kome će biti podignuta škola za 500 devojčica te male siromašne zemlje na jugoistoku Afrike. Ceremoniji je prisustvovalo i četvoro Madonine dece, od kojih je dvoje, Dejvid (4) i Mersi (3), usvojeno u Malaviju. Izgradnja škole trajaće dve godine i koštaće 15 miliona dolara.

„Odrastajući u privilegovanoj sredini, obrazovanje sam shvatala zdravo za gotovo, ali dolaskom u Malavi naučila sam puno toga, a naročito da cenim ono što život pruža“, kazala je popularna pevačica. Ona je istakla da želi da siromašnim devojčicama u Malaviju omogući da steknu obrazovanje.

„Shvatila sam koliko su zaslužile da se obrazuju i najbolje što mogu da učinim je da izgradim školu, jedinstvenu školu koja će dati buduće žene lidere, naučnike, advokate i lekare“, rekla je ona.

Usled epidemije side, više od milion dece ostalo je bez roditelja u Malaviju, siromašnoj zemlji od 13 miliona stanovnika.

izvor: Blic.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Madona gradi školu u Malaviju

Madona se seli u Malavi?

Madona krije malu Mersi od biološkog oca!


Jedan komentar na “Madona gradi školu u Malaviju za devojčice!”

  • Anonimni
    8 novembra, 2009, 19:00

    Heart Big Smile Grin Grin Grin Grin

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump