Pogled koji će vas osvojiti

Pogled koji će vas osvojitiPut do savršenih trepavica može biti trnovit.

Posle definisanja željenog efekta, na osnovu kvaliteta trepavica i ukusa lakše je odabrati pravu maskaru,

tvrde šminkeri i otkrivaju male tajne za savršen izgled.

Pronalaženje maskare koja će trepavice učiniti savršenim može da bude veoma naporan i težak posao. Tu, naravno, ne pomažu mnogo ni reklame koje obećavaju raznorazne moguće i nemoguće efekte.

Posle vešto osmišljenih marketinških kampanja devojke ostaju u uverenju da svi mogu imati guste, dugačke, tamne trepavice, samo ukoliko uspeju da pronađu maskaru odgovarajućeg kvaliteta.

Potraga za idealnom maskarom je i veoma lična stvar, ali kada tačno znamo šta nam treba i koji efekat želimo da postignemo, sve je mnogo lakše.

Na osnovu prirodnog izgleda trepavica, to jest u zavisnosti od toga da li su duge ili kratke, guste ili retke, stručnjaci savetuju da se opredelimo da li želimo da budu gušće, duže ili i jedno i drugo.

Tajkođe, pri izboru treba voditi računa i o tome kakavu poruku hoćemo da pošaljemo – blago istaknute trepavice, prirodan ili totalno dramatičan izgled.

Željena tekstura proizvoda je još jedna važna sitnica o kojoj treba voditi računa, jer krajnji rezultat umnogome zavisi od toga da li je maskara gusta, kremasta ili retka.

Na kraju treba dobro razmotriti i kakvih boja ima na tržištu koje bi se slagale sa bojom očiju, ali i tena, a ništa manje važna je i odluka o tome da li će nova maskara biti otporna na suze i kišu.

Dodatan oprez neophodan je u slučaju osetljivih očiju, a pojedini sastojci maskare mogu smetati onima koji nose sočiva.

Kada su osnovni ciljevi utvrđeni, malo je lakše suziti izbor.

Bez obzira na to da li je maskara vodootporna, za volumen, dužinu, definisanje ili izvijanje, šminkeri otkrivaju da za lepe, uredne, duge i pune trepavice koriste dve različita proizvoda.

Najpre se nanosi sloj za definisanje i to je prilika da se upotrebi kvalitetna maskara specijalizovana za izdužene trepavice.

Kada se prvi sloj dobro osuši, za raskošan izgled koristi se maskara koja obezbeđuje gustinu trepavica.

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


5 koraka do lepih trepavica

Kako našminkati oči i izgledati fantastično

Šminkanje očiju


Nema komentara na “Pogled koji će vas osvojiti”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump