Šta žene smatraju privlačnim?

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Šta žene smatraju privlačnim?Da li ćete nekoga smatrati privlačnim i zašto, zavisi od mnogih faktora.

Mnogi od njih su čak i nesvesni, budući da svi dozvoljavamo da se u izvesnoj meri umešaju i tuđa

mišljenja.

U pokušaju da saznaju kako žene doživljavaju privlačnost i šta je najrelevantnije kada je u pitanju procenjivanje muškarca, mnogi stručnjaci sproveli su brojne eksperimente. Na osnovu njih zaključili su da postoji par karakteristika koje su zajedničke svim damama.

Moć sugestije

U jednom testu ženama su pokazivane slike muškaraca koji cu ocenjeni kao privlačni. Zatim su im pokazivali po dve slike muškaraca, ali sa dodatkom fotografije na kojoj žena zainteresovano gleda u jednog od njih. Sve ispitanice ocenile su kao atraktivnijeg muškarca kog je žena gledala sa osmehom, od onog kog nije. Zaključak je da su žene podložnije sugestiji, zbog čega će mnoge biti u stanju da odbiju muškarca kog ne odobrava njihova najbolja prijateljica.

Privlačnost zauzetih muškaraca

Ovo nije samo mit, već je naučno dokazano. Dok mnoge žene odbijaju da se petljaju sa oženjenima, druge ne mogu da im odole samo zato jer su zauzeti. U jednom istraživanju, žene su svakog muškarca za kog im je rečeno da je oženjen smarale privlačnijim, a ukoliko ima ’samo devojku’, nije delovao naročito izazovno. Stručnjaci tvrde da ovo zavisi i od mesečnog ciklusa, pošto su žene u plodnim danima sklonije zauzetim muškarcima. Iz ženskog ugla, to izgleda ovako: ako je oženjen, sigurno poseduje dovoljno kvaliteta da nekome bude životni partner, samim tim, njegova privlačnost je već dokazana.

Žene vole konkurenciju

Muškarci i žene drugačije reaguju na društvene situacije i informacije. Tako ćete imati veće šanse da privučete ženu ako niste sasvim sami, dok u obrnutoj situaciji to nije uvek slučaj. U jednom istraživanju sprovedenom na studentima, devojke su kao daleko privlačnije ocenile kolege kada su ih videle na fotografiji okružene drugim ženama nego same. Sa druge strane, takva okolnost nije se dopala momcima, kojima su devojke okružene sa četiri muškarca bile manje privlačne nego na samostalnoj fotografiji.

izvor: Srbijanet.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Žene vole aroganciju, a muškarci osmeh

Šta žene žele od muškarca?

Otkriveno zašto žene glume orgazam


Nema komentara na “Šta žene smatraju privlačnim?”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump