Subaru Coupe 086A STI

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Subaru Coupe 086A STIPrvi plod saradnje Toyote i Subarua na kupeu sa zadnjim pogonom videće posetioci ovogodišnjeg Salona automobila u Tokiju, i to u vidu Toyotine studije FT-86 concept, dok izgled Subaru verzije još nije poznat.

Prošle nedelje

su se pojavili crteži iz japanske fabrike, koji otkrivaju neke od predloga kako bi Subaru Coupe trebalo da izgleda, dok ovaj poslednji (autor je japanski Holiday Auto) pokazuje njegovu sportsku STI varijantu.

Dok se Toyotin serijski model na bazi FT-86 concepta očekuje u prodaji tokom 2011., Subaru bi svoju varijantu trebalo da izbaci na tržište već sledeće godine.

Standardni Subaru Coupe 086A će pokretati Subaruov EJ20 četvorocilindrični boxer motor sa direktnim ubrizgavanjem sa 200KS (po nekim vestima imaće 160KS), a biće uparen sa Aisin šestostepenim menjačem.

Zanimljiviji je ipak ovaj STI model, koji bi trebalo da dobije potentniji 2,5 litarski EJ25 motor sa 240-250KS. Sem jačeg motora, 086A STI će dobiti i širi trag točkova, proširene blatobrane, modifikovano ogibljenje, jače kočnice, aero body kit….

Iako to nije zvanično potvrđeno, Subaru 086A STI bi mogao da se pojavi na Salonu automobila u Tokiju 2011. godine.

izvor: auto.blog.cu.yu


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Subaru Concept na Salonu u Los Anđelesu

Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike

Kia Forte Koup – sportska zabava


Nema komentara na “Subaru Coupe 086A STI”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump