Veliki lusteri i podne lampe

Veliki lusteri i podne lampeLusteri su, posle niza godina, ponovo izborili status „glavne zvezde“ u domu.

Najdominantnije rasvetno telo sada je vrlo raskošno, u trendu su ogromni i vrlo originalni modeli

u različitim bojama i oblicima.

Akcenat je na lusterima neobičnog dizajna, koji predstavljaju savršen spoj klasičnog i modernog. Veliki abažuri od stakla, plastike, metala, hartije ili tkanine, ukrašeni su perlicama, kuglicama, kristalima. Možete da ih uskladite sa nameštajem, ali to više nije imperativ. Ipak, u modernim ambijentima najbolje do izražaja dolaze lusteri i lampe neobičnih geometrijskih oblika i jarkih boja. Dom uređen u klasičnom stilu sa raskošnim i skupocenim komadima nameštaja zahteva rasvetu diskretnije forme.

Ove sezone aktuelne su podne lampe izrazito dugačih, blago povijenih „vratova“. Ovi retro modeli imaju naglašene i moderne abažure, vrlo su praktični, lako se rotiraju i podešavaju se po visini tako da mogu da osvetle radni i trpezarijski sto, fotelju za čitanje ili garnituru za sedenje.

Osim centralnog osvetljenja, akcenat je i na ambijentalnoj rasveti. Međutim, umesto zidnih i stonih lampi, dekorateri predlažu ugrađivanje led lampica svuda u stanu. Integrisane sijalice lako se postavljaju u tavanicu, zidove, ali i nameštaj, zahvaljujući tome svaki kutak doma može da bude separatno osvetljen. U zavisnosti do toga kako ih koristite, dobija se interesantna igra svetlosti i senki.

izvor: novosti.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Moderne i ležerne majice

Suknje ove jeseni- ženstvene i seksi

Lepo i ekonomično


Tagovi: [ , , , ]

Jedan komentar na “Veliki lusteri i podne lampe”

  • 13 jula, 2012, 8:26

    U potpunosti se slazem, lusteri i abazuri su se, definitvno, vratili u modu.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump