Da li je to e-mailu odzvonilo?!

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Da li je to e-mailu odzvonilo?!Iako je elektronska pošta danas brz i pouzdan  kanal za komunikaciju bez koga se savremeno poslovanje ali ni privatni život  ne mogu ni zamisliti.

Studije britanskih

stručnjaka tvrde da će e-mail u sledećih desetak godina biti marginalizovan, pa čak i da će potpuno izumreti.

Prema tvrdnjama profesora Dejvida Zitlina, socijalnog antropologa sa Univerziteta u Kentu, mlađe generacije za slanje poruka i međusobnu komunikaciju sve više koriste društvene servise poput „Fejsbuka“ (Facebook) ili Twittera, dok se e-mailom služe samo kad moraju.

„Mlađim korisnicima interneta više odgovara sistem objave poruke na nekom od društvenih servisa nego pojedinačno slanje teksta na desetak e-mail adresa. Već sada, od svih komunikacionih kanala raspoloživih na internetu, elektronska pošta predstavlja prvi izbor samo za polovinu tinejdžera, dok se drugi okreću „Fejsbuku“ ili Tviteru“, kaže Zitlin, koji je istraživanje uradio za britansku telekomunikacionu kompaniju „TalkTalk“.

Prema rezultatima studije, elektronska pošta glavno je sredstvo komunikacije samo među starijom generacijom. Čak 98 odsto Britanaca, starosti od 40 do 65 godina, redovno se koristi e-mailom, dok broj korisnika pada proporcionalno sa starošću.

Na osnovu snimanja aktulenog stanja, kompanija „TalkTalk“ prilagođava i svoju razvojnu strategiju za dolazeće decenije. “E-mail je u proteklih 20 godina bio dominantno sredstvo komunikacije, ali to ne znači da će tako ostati zauvek. Korisnici sve više žele da šalju kratke, brze poruke koje istovremeno dopiru do više primalaca, a za to postoje i bolji načini od slanja e-maila“, smatra Mark Šmid iz firme „TalkTalk“.

Ipak, kompjuterski i komunikacioni stručnjaci u svetu su skeptični prema prognozama o skoroj propasti elektronske pošte.

Uprkos naglom rastu društvenih mreža poput „Fejsbuka“, putem koga se svake nedelje izmeni oko dve milijarde poruka, ili Twittera, čiji mesečni rast iznosi 1382 odsto, e-mail će, prema njihovom mišljenju, uvek imati svoje korisnike.

izvor: svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Da li je to Anabela Đogani možda trudna?!

Kako znati da je to TO

Da li to Danijela Vranić ima problem sa alkoholom?!


Nema komentara na “Da li je to e-mailu odzvonilo?!”

Obavesti me o novim komentarima na e-mail (moraš da upišeš svoju e-mail adresu). Prijava bez pisanja komentara.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump