Explorer tone, a Firefox sve popularniji!

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Explorer tone, a Firefox sve popularniji!Kompanija Mozilla ima razloga da bude ponosna na svoj Internet navigator Firefox.

Koji je u poslednja dva meseca uspeo da pridobije dodatnih 30 miliona korisnika.

Ovaj rezultata dolazi u pravo vreme, posebno kada se ima na umu da novi operativni sistem kompanije Microsoft – Windows 7, nudi opciju izbora internet pretraživača.

Firefox je povećao i broj dnevnih korisnika, sa 103 na 113 miliona, tako da na mesečnom nivou to ukupno iznosi 330 miliona.

„Zabavno je imati 330 miliona korisnika, toliko ima i stanovnika u SAD“, istakao je Tristan Nitot, predsednik evropskog ogranka kompanije Mozilla.

I udeo na tržištu koji Firefox ima se povećao na gotovo 24 odsto na svetskom nivou (prethodno je iznosio 21 odsto). U isto vreme Intrenet Explorer beleži pad učešća od čak 70 odsto u prethodnih 10 meseci.

Firefox je prema istraživanju najpopularniji navigator u 17 zemalja, i to većinom evropskih, kao što su Finska i Poljska.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Firefox 3.6 četiri puta brži od Explorera

Firefox otklanja bagove, problemi za Explorer

Da li će novi Internet Explorer 9 biti najbrži?


2 komentara na “Explorer tone, a Firefox sve popularniji!”

 • BHF
  12 novembra, 2009, 21:47

  opera zakon Smile

 • Pero
  12 novembra, 2009, 22:53

  Probao sam sve i to bas ih koristim ekstremno i svi su uzas, svaki browser je uzas (IE, Firefox, opera), a da stvar bude gora firefox koji se sve vise koristi je bas bas uzas, toliko je nestabilan da je to nevjerovatno, uzima bas puno ram-a, firefox i flash zajedno su uzas kombinacija koja ce da uzme sve na pc-u i CPU i RAM…

  Inace, sve to fino radi kada imate otvoren 1-2-3 prozora i nekoliko tab-ova, ali kada otvorite vise od 10 prozora sa bas puno tab-ova tada pocinje igranka Really Angry

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump