Kratkodlaki Bernandinac

Kratkodlaki Bernandinac Snažan je, čvrst i mičićav pas sa moćnom glavom i pametnim pogledom. Obrazni deo lobanje je taman i zbog toga deluje ozbiljno iako ne oštro. Oči su mu okrugle, prijatnog pogleda i smeđe boje. Donji očni kapci su po pravilu otvoreni iako ne smeju biti previše ovešeni. Uši su srednje velike i ležeće. Kratka dlaka je vrlo gusta, rep kosmat bez zastavice. Može biti beli sa smeđim područjima ili smeđi sa belim područjima. Šape, prsa i kraj repa su uvijek bele boje. Visina je oko 75 cm, ženka oko 70 cm. Žive 10 godina. Kratkodlaki bernardinci su osim po dužini dlaka potpuno jednaki dugodlakima. Kod kratkodlakih bernardinaca više dolazi do izražaja mišićavo telo i lakše ih je negovati. Pre nego li kupite bernardinca dobro razmislite jer tako veliki pas promeni život svakoj porodici.

Potrebno mu je puno prostora i dobro podnosi boravak na otvorenom. Glasan je iako ne laje puno. Nemirni psi u komsiluku mu ne smetaju. Nije gradski pas i njegova ogromna količina izmeta ne izgleda lepo. Štenci ne smeju hodati po stepenicama (posebno je opasno hodanje niz stepenice) jer može doći do izvlačenja mišića i veza. Sve to naglašavam zato što ljudi doživljavaju bernardinca kao statusnog psa. Ova rasa nije za sportiste koji žele školovati psa. Bernardinac koji postane oštar jako je opasan. Nije ga dobro brzo buditi! Ako je pravilno odgojen može biti prijatan.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kratkodlaki vajmarski ptičar

Engleski kratkodlaki ptičar

Kratkodlaki jazavičar


Jedan komentar na “Kratkodlaki Bernandinac”

  • 20 oktobra, 2010, 12:01

    jako su lepi,ali su krupni

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump