Kratkodlaki foxterijer

Kratkodlaki foxterijer Po eleganciji podseća na trkačkog konja. Leđa su kratka a udovi stabilni. Od oštrodlakog terijera razlikuje se samo po dužini dlake iako su to dve različite rase. Pročitajte sve o obe rase da biste dobili potpunu informaciju. Tipično za te pse je da ih i najmanje uzbuđenje dovede do najveće napetosti. Glava je duga i plosnata, skoro bez čeonog kolena. Oči su malene, tamne i duboko usađene. Uši su u obliku slova V i nagnute napred. Rep je kupiran na dve trećine dužine i uspravan. Kratka i glatka dlaka je tvrda i gusta. Mora prevladavati bela boja a na njoj su oznake drugih boja. Kratkodlaki foksterijer nije toliko raširen kao oštrodlaki. Postao je slavan kada ga je 1889 godine naslikao slikar Francis Barraud. Slika je postala slavna u celom svetu.

Dok je pozirao, da bi bio miran, pas je s fonografa slušao „glas“ svojeg gospodara. Tog živahnog i aktivnog psa prvi su put pokazali na izložbi u Engleskoj 1860 godine. Foksterijer je lovačka pasmina zato ima rep tako dug da ga lovac može čvrsto primiti kada napadne lisicu ili jazavca. Krakodlakog foksterijera je jednostavno negovati četkom i vlažnom krpom. Duže dlake iščupamo ili odrežemo. Oprezan je (rado laje), pametan (iskorišćava gospodareve slabosti) i neumoran. Veterinar ga vidi samo onda kada ga dovedu da zašije rane koje je zadobio u borbi sa divljim životinjama u lovu.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nemački kratkodlaki ptičar

Kratkodlaki vajmarski ptičar

Istarski kratkodlaki gonič


Nema komentara na “Kratkodlaki foxterijer”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump