Novi „double 0“ iz Pežoa…

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Novi „double 0“ iz Pežoa...Pežoova „double 0“ porodica proširena je četvrtim članom.

Višenamenskim modelom 5008, kao odgovorom na konkurenciju „folksvagen turan“, „opel zafiru“,

„sitroen C4 grand pikaso“ i novi „ford C-maks“. „Lavovima“ iz Sošoa bio je potreban porodični sedmosed kako bi zaokružili bogatu ponudu i prvi utisak posle test vožnje u okolini Ansija više je nego pozitivan.

„Pežo 5008“ razbija mit o monovolumenima kao dosadnim automobilima kreiranim za američke domaćice, u koje bi pre trebalo ugraditi mikrotalasnu pećnicu nego motor od 150 ili više konja. Mitovi zato i postoje, jer 5008, pored ogromnog prostora, raznovrsnosti i trećeg reda sedišta (opcija), nudi i zabavnu vožnju. Neću da kažem sportsku, jer visina i oblik utiču na očekivano zanošenje u krivinama, ali sa 150 „dizel konja“ pod haubom se otvaraju mogućnosti donedavno nezamislive u svetu MPV-a.

Dizajn je francuski moderan, sa dosta staklenih površina kako bi prostor u kabini delovao još veći. „Pežo 5008“ je deo mehanike pozajmio od krosovera 3008 koji se, iako dočekan sa dozom skepse, pokazao kao pun pogodak. Unutrašnjost je gotovo identično urađena, sa kvalitetnim materijalom i brojnim pregradam za sitnice. Nije šala, ali u „pežou 5008“ lako možete da zaboravite gde ste šta stavili. Vozačevo okruženje je doterano do poslednjeg detalja, pa se tako u višim paketima opreme nudi i „head up“ displej kao iz vojnih aviona. Višečlanim porodicama najviše će se svideti funkcionalna kabina. Sedišta se lako pomeraju, preklapaju, tako da „pežo 5008“ od sedmoseda može da se transformiše u bolid Formule 1 sa mestom samo za vozača.

Dvolitarski HDi sa 150 konja je dovoljno snažan da teški i kabasti „pežo 5008“ za manje od deset sekundi potera do 100 kilometara na sat. Agregat je elastičan i neverovatno tih. Kombinovana potrošnja je 6,2 litara.

Cena za srpsko tržište još nije poznata, a od proleća naredne godine u ponudi će se naći i automatski menjači.

izvor: 24 sata, svevesti


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


„Kija“ predstavila novi hibrid /video/

Peđa Stojaković tužio prostitutku!

Čorba od pečuraka


Nema komentara na “Novi „double 0“ iz Pežoa…”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump