Porche 911 GT3 – Žuti đavo…zeleni pakao…

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Porche 911 GT3 - Žuti đavo...zeleni pakao...Kada vam u devet časova ujutro podignu rampu na izlazu sa fabričkog parkinga u Zuffenhausenu, zapadnom pred¬građu Stuttgarta.

Iza zgrade sa

adresom Porscheplatz 1, dan vam je dobro krenuo! Pogotovo ako sedite u novoj ge¬neraciji „trkačkog“ Porschea 911. Oznaka GT3 već duže vre¬me podiže puls poznavaocima vrhunskog automobilizma.

A ako ste vi onaj srećnik koji okrene ključ za pokretanje njegovog motora, crvena boja na licima, plitko disanje i još pokoji znak uzbuđenja, otkriva da najverovatnije nikad nećete do kraja odrasti. U vama će uvek biti živo dete koje čezne za „igračkama“, naravno, onima za „odrasle“.

Uz još sveže sećanje na prethodnu generaciju GT3, prijatno me je izne¬nadio kada je „zagrmeo“ šestocilindarski bokser od 3,8 litara iza mojih leđa, ovog puta za 200 ccm većom radnom zapreminom. U broju 161. Vrelih Guma, u decembru 2007. godine, napisao sam da takvu raštimanu buku obrtnih i vibrirajućih delova, dok se 3,6-litarski šestocilindraš ne ugreje, još nisam čuo. A pogotovo ne kod vrhunskih sportskih automobila…

Novi GT3 pri hladnom startu zvuči mnogo pitomije i „sređenije“. No, zbog toga, više sam se „uplašio“ da nisu možda unutrašnjost bolje zvučno izolovali, te time povećali masu automobila i ublažili agresivnost. GT3, naime, ostaje to što je oduvek i bio. Trkački automobil, na ivici dozvoljenog za vožnju u svakodnevnom saobraćaju i sa minimalnom dozom onoga što u drugim Porscheima obezbeđuje komfor. I najnoviji 911 GT3 je ekskluzivan, prvenstveno jer je agresivno grub. Direktan, da direktniji ne može biti.

izvor: Svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Porsche Carrera GT

Nove slike Honde HSV-010 GT

„Kija“ predstavila novi hibrid /video/


Nema komentara na “Porche 911 GT3 – Žuti đavo…zeleni pakao…”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump