Filmske Dive: Strah i šarm za „devet“

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Filmske Dive: Strah i sarm za devetOskarovke Nikol i Penelope i „dama“ Džudi Denč u ekskluzivnom intervjuu „Novostima“ otkrivaju detalje sa snimanja filma „Devet“.

Nedavno je održana

svetska premijera filma „Devet“ režisera Roba Maršala, adaptacije Felinijevog mjuzikla „Osam i po“ u kojem igraju Džudi Denč, Marion Kotijar, Kejt Hadson, Fergi, Nikol Kidman i Penelope Kruz.

„Prepala sam se kada sam videla šta ću pevati i koju koreografiju ću morati da naučim“, rekla je Penelope. „Imala sam tri audicije kod Roba Maršala: jednu za igranje, drugu za pevanje i treću za izbor lika koji ću igrati, jer je od početka hteo mene, ali nije znao za koju ulogu. Sećam se kada su mi Rob i njegov tim pokazali koreografiju, ostala sam bez reči! Upitala sam ih: ‘Kako zamišljate da ja ovo izvedem?’ Rob me je uhvatio za ruku i rekao: ‘Imaj poverenje u mene, radićemo na tome svakoga dana i naučićeš to da uradiš’. Budila sam se svakog jutra sa uzbuđenjem što ću raditi na tome. To osećanje kada uspete da pevate i igrate u isto vreme – neverovatno je. Toliko je uzbudljivo da vam konačno, posle snimanja, kad režiser kaže ‘gotovo’, bude žao jer shvatite da to nikada više nećete morati da uradite“.

Džudi Denč priznaje da joj je ovo prva velika uloga u filmskom mjuziklu, ali da je, za razliku od Penelope, bez „straha“ prihvatila i ispunila sve što se tražilo od nje.

„Rob je divan za saradnju. Tačno je znao šta želi i uvek je to uspevao da ‘izvuče’ od nas. On radi kao da slika divno platno i tu je da vam pomogne da postignete to što treba i pruži vam podršku i samopouzdanje. Kod muzičkih numera divno je to što ih radite ponovo i ponovo u celini. A kad toliko ponavljate, na kraju dobijete rezultat koji režiser želi“.

Oskarovka koja je izazvala najviše pažnje na nedavno održanoj premijeri Nikol Kidman, imala je tu čast da otpeva naslovnu numeru.

„Bilo mi je vrlo teško da je otpevam, jer su je dan pre konačnog izvođenja spustili za oktavu. Pevala sam u sopranu, a onda su smislili da će imati veću težinu ako je spuste na moj prirodni glas. I ode ona za oktavu“, rekla je Nikol, a onda otkrila i kako je pristala da glumi u filmu.

„Rob me je odveo na ručak i rekao da bi jako voleo da ja igram tu ulogu. Entoni Mingela je doradio scenario, kako mi je on vrlo blizak prijatelj, očigledno je napisao tu ulogu za mene. To mi se dopalo. Rekla sam da bih rado radila taj film, ali da sam trudna. A Rob je rekao: ‘Ne brini, biće vremena i za bebu'“.

Iako velike zvezde, sujete na snimanju nije bilo. Čak su priželjkivali da rade jedni sa drugima. Poznato je samo da je Sofija Loren pred početak snimanja rekla: „U ovom filmu je previše velikih zvezda, mislila sam da ćemo se svi međusobno poubijati“, ali nisu…

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Penelope Kruz se uskoro udaje!

Penelope Kruz i Džoni Dep: Nova romansa?!

Penelope Kruz svoj novi film snima u Bosni


Nema komentara na “Filmske Dive: Strah i šarm za „devet“”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump