Firefox otklanja bagove, problemi za Explorer

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Firefox otklanja bagove, problemi za ExplorerFirefox kompanije Mozilla je sve popularniji i trenutno zauzima 25 odsto udela u tržištu pretraživača.

Kako mu popularnost raste sve je evidentnije

i da programeri slušaju povratne informacije vernih korisnika, pa sve češće izbacuju nove verzije koje popravljaju razne probleme koje su mučile ranija izdanja ovog programa.

Tako Beta 4 verzija Firefoxa 3.6 donosi rešenje problema sa čak 133 baga koje su uočili sami korisnici tokom beta testiranja.

S druge strane, problemi za Internet Explorer nikako da prestanu, a poslednji od njih desio se kada su hakeri koji su radili na Metasploit projektu nedavno izvršili napad na Microsoftov pretraživač.

Ovo je Explorer učinilo lakom metom za napade sajber kriminalaca, a slaba sigurnosna tačka predstavljena je nedavno i na Bugtraq listi.

Ipak najnoviji Microsoft Internet Explorer 8 pretraživač nije ugrožen ovom slabom tačkom, što ga čini nešto bezbednijim za korišćenje.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Da li će novi Internet Explorer 9 biti najbrži?

Explorer tone, a Firefox sve popularniji!

Firefox 3.6 četiri puta brži od Explorera


Nema komentara na “Firefox otklanja bagove, problemi za Explorer”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump