Kad proradi „hemija“ među partnerima

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Kad proradi "hemija" među partnerimaKada treba da započenete vezu, često ste u prilici da čujete ili izgovorite rečenicu: „Među nama ima/nema hemije“.

Šta je i da li zaista postoji hemija

između dve osobe?

Ono što se dešava sa ljudima koji su u ljubavi zaista se može uporediti sa hemijskom reakcijom.

U trenutku kada ste uzbuđeni, za vreme seksualnog odnosa, u telu se odvijaju različiti biohemijski procesi. Hormoni putuju krvotokom i utiču na to kako će telo odgovarati na seksualno uzbuđenje i aktivnost.

Kada je osoba uzbuđena, tri osnovna hormona – testosteron (muški) i estrogen i progesteron (ženski) pojačavaju svoju aktivnost. Testosteron je najbitniji kod oba pola, jer pojačava libido, odnosno seksualnu želju.

Ipak, mnogi potcenjuju moć feromona, jer miris tela privlači suprotni pol. Mirise, po mišljenju seksologa Aleksa Komforta, najbolje koriste Francuskinje. Za razliku od njih, Amerikanke na sve načine pokušavaju da prikriju svoj prirodni miris kozmetičkim preparatima.

Seksolozi tvrde da iskusni muškarci prepoznaju ženske mirise i na osnovu njih mogu da utvrde koliko je ona seksualno uzbuđena. U stara vremena žene su miris svoje vagine stavljale iza uha kako bi izluđivale muškarce.

Ni danas to nije redak slučaj, a neke kompanije čak idu i dotle da kreiraju specijalne linije parfema koji imaju specifičnu „žensku“ notu.

Ono što nazivamo „hemijom između dve osobe“ jednostavno se može objasniti fiziološkom reakcijom na određeni dodir ili nadražaj.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kakva je to „hemija“ koja nas spaja?

Vendi i Baki u spot “ Kad kažeš da me voliš“!

Čola radi i kad odmara!


Nema komentara na “Kad proradi „hemija“ među partnerima”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump