Najgledaniji film 2009. je…

Najgledaniji film 2009. je...Film o dečaku čarobnjaku „Hari Poter i polukrvni princ“ najgledanije je ostvarenje ove godine u svetskim bioskopima.

Sa zaradom od 929.4 miliona dolara.

Na drugom mestu je animirani „Ledeno doba 3: dinosaurusi dolaze“ koji je postigao zaradu od 878.8 miliona dolara, dok je treći najgledaniji ove godine akcioni film „Transformersi 2: osveta poraženog“ sa 833.2 miliona dolara.

Animirani „Do neba“ je četvrti sa 662.3 miliona dolara, peti je naučnofantastični triler „2012“ sa 638.6 miliona dolara a na šestom mestu je film o vampirima „Mlad Mesec“ koji je postigao zaradu od

561.4 miliona dolara.

Na sedmoj poziciji su „Anđeli i demoni“ sa 485.9 miliona dolara, osmo mesto pripalo je komediji „Mamurluk u Vegasu“ koja je u svetu zaradila 459.4 miliona dolara a na devetom mestu je komedija „Luda noć u muzeju 2: bitka kod Smitsonijana“ sa 412.3 miliona dolara.

„Zvezdane staze“ su na svetskim bioskopskim blagajnama zaradile 385.4 miliona dolara i time zauzele desetu poziciju liste koju je objavio filmski časopis „Skrin“.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Najgledaniji film „Avatar“ i 9 nominacija za Oskara

Film koji je rasplakao muškarce! /video/

Najgledaniji video na sajtu YouTube je…


Nema komentara na “Najgledaniji film 2009. je…”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump