Saznaj kada si najviše raspoložena za seks

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Saznaj kada si najviše raspoložena za seksŽelja za seksom kod žena varira u zavisnosti od toga u kojoj fazi menstrualnog cuklusa se nalazi.

Upoznajte svoj biološki časovnik uz pomoć seksualnog

kalendara dr Augusta Semprinija, poznatog italijanskog ginekologa.

Žene imaju najveću polnu želju tokom faze ovulacije. Međutim, u ovom periodu mogu lako da zatrudne, pa bi trebalo da povedu računa o kontracepciji, ukoliko ne planiraju potomstvo, piše „Blic Žena“.

Folikularna faza

Traje od prvog pa, otprilike, do 12. dana ciklusa. U toku ove faze u početku se odbacuje čitav sadržaj uterusa, što traje od jednog do pet dana. Sumnjate da je to dobar trenutak za seks? Grešite!

Na kraju ove faze, endorfin dostiže svoj maksimalni nivo, a porast estrogena dovodi do savršene lubrikacije (vlaženja) vagine. U ovoj fazi je najbolje voditi ljubav ujutru, jer je endorfin na vrhuncu između šest i deset pre podne.

Faza ovulacije

Traje od 13. do 15. dana i žena je tada spremna za oplodnju. Jajašce se premešta u jednu od Falopijevih cevi, sluz na grliću materice postaje tečna, da bi spermatozoidi glatko stigli do jajašceta.

Sad organizam poveća proizvodnju testosterona – „trik“ prirode koji uvećava seksualnu želju. To je najbolji mogući momenat za seks. Estrogen je na vrhuncu, a testosteron i progesteron čine ženu jako raspoloženom, čak euforičnom i agresivnom.

Postovularna faza

Traje od 17. do 30. dana ciklusa. Organizam sada proizvodi progesteron, hormon koji obnavlja i oblaže zidove materice i sprečava lučenje endorfina. Zbog toga žena može biti jako razdražljiva.

A seks? Ovo bi mogao da bude dobar momenat za seks, ako se izuzme PMS. Na polovini ove faze neke žene mogu da osete pojačanu žudnju.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 4 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Budite lepe i raspoložene pomoću sexa!

Opustite se i beba će stići

Seks za jednu noć ima određena pravila


4 komentara na “Saznaj kada si najviše raspoložena za seks”

 • Anonimni
  16 decembra, 2009, 0:09

  Kiss

 • anonimni
  20 januara, 2010, 13:46

  Laugh

 • plawusa
  22 januara, 2010, 12:59

  Wink Question Yes

 • Anonimni
  9 februara, 2010, 18:45

  Razz Shame Really Pissed

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump