Sex bez obaveza – Sex bez emocija

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Sex bez obaveza - Sex bez emocijaNajnovije istraživanje pokazalo je da, suprotno konvencionalnim mišljenjima, seks bez obaveza ne izaziva emocionalne i psihološke probleme.

Studija,

koju je objavio Univerzitet u Minesoti, uključila je 1.300 mladića i devojaka između 18 i 24 godina. Nešto više od petine ispitanika izjavilo je da je njihova poslednja seksualna aktivnost bila neobavezne prirode.

Ipak, njihovo emocionalno stanje ni po čemu se nije razlikovalo od ispitanika koji su izjavili da su poslednji intiman odnos imali u dužoj i posvećenoj vezi.

Iako istraživanje pokazuje da niko ne biva zaista povređen nakon seksa bez obaveza, stručnjaci ističu da to ne znači da takvo ponašanje treba praktikovati često i upozoravaju na fizičke rizike koje može izazvati – poput neželjene trudnoće ili seksualno prenosivih bolesti.

Naravno, seks bez obaveza nije za svakoga. Studija je pokazala da je 29 odsto muškaraca i 14 odsto žena priznalo da praktikuje seks bez obaveza.

Ovo, prema rečima stručnjaka, otvara novo pitanje – da li muškarci više od žena praktikuju neobavezan seks.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Za sex je idealno 13 minuta

Kako da vam kondom ne pokvari sex?!

Šta raditi kada sex traje baš dugo?


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Sex bez obaveza – Sex bez emocija”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump