Uskoro će nastupiti i Elton Džon u Beogradu

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Uskoro će nastupiti i Elton Džon u BeograduBritanski pevač Elton Džon nastupiće predstaviće se domaćoj publici sledeće godine na velikom koncertu 3. juna u organizaciji Beogradske arene.

Stipendista britanske

kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine, rođen je kao Redžinald Kenet Dvajt. Karijeru je počeo daleke 1967. godine u bendu Bluesology koju ubrzo napušta i osniva novi bend sa kojim izdaje svoj prvenac „Empty Sky“.

Vrhunac karijere Džon je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, kada je dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i kada je sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Godine 1978. počinje da nastupa solo i postaje prvi „zapadni“ pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u.

90-ih godina vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film „Kralj lavova“ za koju je dobio Oskara.

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pesama na broju 1 mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus. Elton Džon postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE. Iste godine proglašen je od strane magazina „Bilbord” za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona).

Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I’m still standing“, „Don’t go breaking my heart“, „Nikita“, „Sacrifice“, „Goodbye yellow brick road“, „Sorry seems to be the hardest word. Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je „Candle in the wind“, koju je komponovao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

izvor: Mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


50 Cent ponovo će nastupiti u Beogradu!

Elton Džon zatražio policijsku pratnju u Bg-u

Elton Džon usvojiće dete sa svojim partnerom?


Nema komentara na “Uskoro će nastupiti i Elton Džon u Beogradu”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump