Brega i Čola: Saradnja posle trinaest godina!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Brega i Čola: Saradnja posle trinaest godina! Legendarni pevač Zdravko Čolić uskoro putuje u London, gde će u čuvenom studiju „Metropolis” otpevati pesme koje je pripremio.

Te potom uraditi finalni miks

i postprodukciju novog albuma. U konačnom izboru naći će se trinaest pesama, a kako piše „Blic“ , među njima će svakako najviše pažnje izazvati pesma koju je Čola, uradio u saradnji s kompozitorom i tekstopiscem Goranom Bregovićem. Brega i Čola su poslednji put sarađivali pre trinaest godina na albumu „Kad bi moja bila”. Dva velika prijatelja, još iz Sarajeva, obeležila su muzičku scenu ovog regiona u poslednjih trideset godina. Ovog puta će se udružiti u zajedničkoj veseloj numeri u kojoj će Brega čak i pevati u nekim deonicama. Pesma koju će dva umetnika finalno uobličiti u Londonu nesumnjivo će biti pravi hit, a oni koji su imali prilike da čuju o čemu se radi, oduševljeni su novom Breginom i Čolinom saradnjom. Zdravko Čolić novi album radi već skoro pola godine i na njemu će se naći veliki broj pesama koje je sam komponovao. Jedna od pesama koje izazivaju pažnju je i pesma „Lili” koju peva na nemačkom jeziku. U njoj je reč o devojci sa kojom veza traje šest dana, a brojanje do šest na nemačkom u toj numeri – osnova je zaraznog refrena. Aranžmane i produkciju novog albuma rade zajednički Voja Aralica i Nikša Bratoš, u beogradskom „GoGo” studiju Aralica je snimio osnovnu matricu, a u zagrebačkom studiju Nikše Bratoša snimljeni su muzički segmenti sa gudačkim i duvačkim orkestrima. Konačno je došlo vreme da se sve to sastavi u vrhunskom studiji „Metropolis” u Londonu. Čola nikad nije žalio novac da bi njegov proizvod bio vrhunski, tako da će samo boravak od mesec dana Čolinog tima u Londonu i troškovi vrhunskog studija „Metropolis” iznositi oko pedeset hiljada evra. Studio „Metropolis” je teško bukirati, jer u njemu snimaju i miksuju albume najveća imena iz sveta muzike, kao što su „Stone Roses”, „Black Eyed Peas”, kao i izvođači kao Hulio Iglesijas, Vanesa Paradi, Lejdi Gaga, Anastazija, Lorin Hil, Ašer, Akon i drugi. Nedavno su u istom studiju finalni miks novog albuma uradili „Pet Shop Boys”. Zdravko Čolić je najveći broj svojih albuma u karijeri radio u studijima u Velikoj Britaniji, prvenstveno iz želje da zvuk na njegovim albumima bude maksimalnog kvaliteta.

izvor: Svet.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dordž Majkla posle trinaest godina ostavio dečko!

Zdravko Čolić u junu na Ušću!

Čola i Brega: Novi spot za „Manijači“ /video/


Nema komentara na “Brega i Čola: Saradnja posle trinaest godina!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump