Bregović: Ceca ima harizmu za „Evrosong“!/intervju/

Kategorija [ Intervju, ZANIMLJIVOSTI ]

Bregović: Ceca ima harizmu za „Evrosong"!Svetlana Ražnatović je velika zvezda i bila bi dobar predstavnik na „Evrosongu“! Ne dotiču me priče da sam plagijator!

Ako je „Evrosong“ gej festival, onda i mi geja za trku imamo

Goran Bregović uveliko sprema tri kompozicije, od kojih će jedna po izboru gledalaca RTS-a predstavljati Srbiju u maju na „Evrosongu“ u Norveškoj. U ekskluzivnom intervjuu za Press Brega najavljuje da će kompozicija biti u folk fazonu, da će uskoro početi pregovore sa potencijalnim izvođačima, kao i da bi Ceca Ražnatović bila dobar predstavnik Srbije na „Evrosongu“.

Svetski poznati muzičar je otkrio da ima aduta za gej lobi koji već godinama vrši uticaj na izbor pobednika ovog muzičkog takmičenja.

– Ja se iskreno nikada nisam bavio tim lobijima, posebno ne gej, tako da nisam ni čuo priče da oni vrše uticaj na pobednika ovog takmičenja. Mislim da u tim pričama nema puno istine, ali, ako je već tako, pa i mi geja za trku imamo – rekao je na početku razgovora Bregović.

Da li to znači da će jedan od vaših kandidata biti „zvezda Granda“ i gej ikona Milan Stanković?

– Ne rukovodim se time. Kod mene će imati svako šansu ko zna dobro da peva, ko je mlad, pun energije, ima harizmu i želju da da svoj maksimum. Srbi znaju da pevaju, i nesumnjivo smo talentovan narod. Što se tiče Milana Stankovića, slušao sam njega i Radu Manojlović kako pevaju uživo i mogu da vam kažem da su odlični. Zasad nisam kontaktirao sa izvođačima. Uskoro ću organizovati kasting za 10 pevača, pa ćemo videti.

Kažete da u obzir dolaze samo mladi pevači. Znači li to da, na primer, Ceca Ražnatović koja ima 36 godina i koja je nesumnjivo najveće zvezda na Balkanu nema šanse?

– Naravno da ima. Ceca je velika zvezda, ima odličnu harizmu za „Evrosong“ i mislim da bi postigla veliki uspeh! Nikad se ne zna…

Smatrate li da ste vi pravi izbor RTS – a da predstavljate Srbiju na „Evrosongu“?

– Apsolutno jesam! Da sam bio na njihovom mestu, i ja bih pozvao Bregu da komponuje. Znate kako, ja sam statistički apsolutno podesan za ovaj posao. Moj rad je poznat u svetu i to je veliki plus. Ali ne mogu da kažem da znam kako se piše pobednička pesma. To niko ne zna.

Zbog čega ste odlučili da pesma bude u folk fazonu?

– Pa to je Brega. Tražili ste mene, dobili ste. Pesma će u svakom slučaju biti vesela. Na „Evrosongu“ nema pravila. Prošle godine je pobedio klasični norveški narodnjak. Možda ove godine bude skroz drugačije. Trudiću se da budem originalan.

Mnogi vas nazivaju velikim plagijatorom? Da li se plašite takvih komentara kada javnosti prezentujete pesme za „Evrosong“?

– Ma dajte! Pa ja sam u ovom poslu preko 30 godina! Takve prozivke me ne dotiču! Neka pričaju šta im je volja, ja gledam svoja posla i stvaram muziku koju volim.

Rekli ste da je ovo vaše prvo učešće na „Evrosongu“? Da li to znači da se stidite fijaska sa Severininom „Štiklom“?

– Ovo jeste moje prvo pojavljivanje, ne na „Evrosongu“, već na nekom festivalu uopšte. Što se tiče Severine i njene „Štikle“, mnogi su mislili da sam ja bio kompletni autor kompozicije, a ja sam samo kao njen veliki prijatelj uradio deo aranžmana. Lično sam zadovoljan uspehom koji je postigla tada.

Srpski mediji su pomalo ljuti na vas jer gotovo nikada ne dajete intervju, dok ste sa druge strane češće govorili za Hrvate!

– Nije to baš tako. Poznato je da se ja generalno oglašavam samo kada imam nešto da kažem. Dugo nije bilo povoda. A o privatnom životu nikada ne govorim.

Poznato je da ste veliki ljubitelj žena, da li će one biti inspiracija za pesme koje trenutno komponujete za „Evrosong“?

– Apsolutno. Žene su uvek bile moja velika inspiracija. Tako će biti i u ovom slučaju.

Jesu li vaše ćerke Ema, Una i Lula povukle muzički talenat na vas?

– Dve ćerke su već pošle u muzičku školu i jako su talentovane. One su odrasle uz muziku i ja bih voleo da se jednog dana bave njom. Međutim, neću se mešati u njihov izbor. Bilo koje zanimanje da odaberu, ja ću ih podržati.

Kako se osećate posle operacije kičme koju ste povredili posle čuvenog pada sa višnje?

– Na svu sreću, sve je na kraju dobro ispalo. Osećam se odlično i nemam neke tegobe.

Da li će vas na „Evrosongu“ pratiti ćerke i supruga Dženana?

– Zasad ne znam, pošto sam i ja jedva ukombinovao da dođem. Za dan kada se održava „Evrosong“ imam zakazan koncert, pa smo morali da ga pomeramo, tako da ću bukvalno u poslednjem trenutku stići u Norvešku.

Nemanja Pajić

izvor: Pressonline.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 4 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ceca ipak neće na „Evrosong“!?

Milan Stanković sigurno ide na Evrosong?!

Emina Jahović prva preslušala pesme Bregovića


4 komentara na “Bregović: Ceca ima harizmu za „Evrosong“!/intervju/”

 • Anonimni
  29 januara, 2010, 19:55

  Clap eeeeeeeeeeeeeee

 • Anonimni
  29 januara, 2010, 19:57

  Kissing Heart Razz super

 • Anonimni
  29 januara, 2010, 19:57

  Female Fighter Shock Frown

 • Anonimni korisnik
  1 februara, 2010, 12:32

  ma, sta brega zna.. i bezveze se dize sva ta „fama“ oko ES- dosadilo i Bogu i narodu! Female Fighter Female Fighter Female Fighter Female Fighter Female Fighter

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump