Klinci vole Internet ali i druženje uživo!

Klinci vole Internet ali i druženje uživo!Većina današnjih tinejdžera ne poznaje svet bez Interneta, ali i dalje vole da se upoznaju sa prijateljima i da se sa njima druže „offline“.

Kompanija „Volt Dizni“ sprovela je

istraživanje nad evropskom decom uzrasta od osam do 14 godina, koje je pokazalo da je „Generacija X“ svesna postojanja veba, da voli igrice i svoje roditelje.

Istraživanje je obuhvatilo preko 3.000 dečaka i devojčica, koje je „Dizni“ nazvao „Generacija XD“, a pokazalo je da deca rado prihvataju nove tehnologije, ali da istovremeno neguju i tradicionalne vrednosti, koristeći Internet za igru ali i kao sredstvo za učenje.

„Tehnološka revolucija je dosta pomogla deci, omogućivši im da se socijalizuju i da lakše pristupaju informacijama“, izjavila je En Bjukenon sa oksfordskog Centra za dete i porodicu.

Uprkos širokoj popularnosti sajtova kao što je Facebook, gotovo trećina ispitanika je rekla da sa prijateljima voli da se upozna uživo, a da soc-net mreže koristi kako bi lakše održavali kontakte.

Više od 70 odsto njih reklo je da Internet najviše koristi za igranje, dok je 59 odsto dece izjavilo da veb koristi kao pomoć u izradi domaćih zadataka i kao sredstvo učenja.

Istraživanje je takođe pokazalo da deca neguju i neke tradicionalne vrednosti, kao što je ljubav prema roditeljima ili štednja novca.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


One vole tračarenje, možda više od sexa?!

U proseku muškarci prvi kažu : Volim te

Sex bez obaveza – Sex bez emocija


Nema komentara na “Klinci vole Internet ali i druženje uživo!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump