Kusta: Medvedev voli moje filmove!

Kusta: Iznenađen sam da je Medvedev moj fanU hramu Hrista spasitelja u Moskvi, našem poznatom režiseru Emiru Kusturici uručeno je priznanje Fonda pravoslavnih naroda za 2009. godinu.

Posle čitanja Emirove

bogate biografije, režiser se zahvalio na priznanju, koje mu je uručio ruski patrijarh Kiril, a fotografija na kojoj je Emir u društvu ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva već je obišla svet.

– Nikada nisam učestvovao na ceremonijama na kojima se ne zbijaju šale. Ovo je bio prvi put da na ovakvoj svečanosti razgovaram s učenim i promišljenim ljudima. Nismo razgovarali o politici, već se naš razgovor svodio na prijateljske teme, o filmu, muzici – priča Kusturica za „Alo!“ i dodaje da se prijatno iznenadio da je upravo Medvedev veliki fan njegovog rada.

– Iskreno da vam kažem, iznenadili su me predsednik Medvedev i patrijarh Kiril, koji su i te kako upoznati s mojim radom i vole moje filmove. Sa patrijarhom Kirlom sam razmenio mišljenje i o filmu „Avatar“, koji je nedavno gledao – rekao je Kusta za naš list.

Pored Kusturice, prestižno priznanje dobili su i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, patrijarh Jermenske pravoslavne crkve Gergen i Svetovladimirovska pravoslavna bogoslovija iz Njujorka.

izvor: Alo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kusta snima film o pravoslavlju

Kusta: Ma, Brega je jedna obična budala“!

Kusta dovodi i Šon Pena i Suzan Sarandon


Jedan komentar na “Kusta: Medvedev voli moje filmove!”

  • Anonimni
    24 januara, 2010, 9:27

    E*iga, muslimancina i pravoslavle..Ne ide, nece moci…….. Razz

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump