Napuljski mastif

Napuljski mastif Izrazito je težak pas sa snažnom glavom na kojoj je koža jako naborana. Uši su kupirane kratko a ukoliko nisu obešene su i moraju tesno prijanjati uz glavu. Nosna kost je ravna, vilica velika i jaka a klještast ugriz snažan. Tipičan je veliki dvostruki podvoljak pokriven mekanom dlakom. Pas deluje ozbiljno, veličanstveno i preteće. Dlaka je kratka, svilenkasta i svetleća. Boja: siva u svim nijansama, sa pegama. Retko je potpuno crn ili peščane boje. Snažan rep je kupiran na trećinu.Visina do 75 cm, težina između 50 Kg i 80 Kg. Doživi starost do 10 godina. Rasa je ponovno otkrivena 1949 godine kada ju je priznao i Međunarodni kinološki savez.

Te pse uzgajaju prvenstveno u njihovoj domovini Italiji i u Nemačkoj. Mastino je miran, samouveren pas svestan svoje snage. Ne laje puno i ne napada druge pse. Nije mu potrebno puno kretanja samo redovite šetnje kako mu mišići ne bi oslabili. Njegove glavne osobine su pouzdanost, hrabrost i dobar odnos sa članovima porodice. Prema deci je dobroćudan i pažljiv. Veoma je smrtno opasno čistokrvnog napuljskog mastifa odgajati da postane oštar borac kako za okolinu, pse, ljude tako i za gazdu jer postaje zver. Mastinu nije mesto na vežbalištu gde se školuju odbrambeni psi. Za statusni simbol je malo pretežak. Potreban mu je dosledan odgoj i vlasnik koji razume pseće ponašanje. Sa pravilnim odgojem biće dobar i prijatan partner. Kupovina i održavanje napuljskog mastifa je skupo. Paziti moramo na displaziju.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 6 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Engleski mastif

Kraški ovčar

Mekodlaki pšenićnobojni terijer


6 komentara na “Napuljski mastif”

 • ema
  12 marta, 2010, 13:25

  ovo je najsladje kuce na svetu buci buci buci Shame Shame

 • Anonimni
  19 marta, 2010, 15:44

  Heart

 • Dexi
  31 avgusta, 2010, 0:56

  Ma znam imam ih……………. malisani Clap

 • Miljan
  20 februara, 2011, 21:38

  Aaaaaa….. Dusaaaa <3
  Gde moze da se nadje stene i kolika je cena??????
  Prelep jeee….!!!!!

 • emilija
  18 marta, 2011, 15:38

  i ja imam jednog mnogo su veliki i slatki!!!! Yes

 • Dragan
  24 jula, 2012, 2:55

  Velicanstven pas,ponosan Victory

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump