Nemački lovni terijer

Nemački lovni terijer To je čisto lovački pas poznat u oštrodlakoj i kratkodlakoj varijanti. Ima pljosnatu glavu koja je izmedju ušiju šira kao i kod foksterijera. Njuška je snažna, lica su izrazita. Njuška je crna a ako je dominantna smeđa boja može biti i smeđa. Oči su odlučnog i pozornog izgleda. Uši imaju oblik slova V a u donjem delu su nagnute napred i prilično su velike. Leđa su snažna i ravna iako ne tako kratka kao kod foksterijera. Rep je kratak i jak. Dlaka je ravna, debela, tvrda i duga. Kod kratkodlakog lovnog terijera je čvrsta i debela. Boja: crna, crno siva ili smeđa sa svetlijim oznakama. Na slici je crna sa smeđim pegama.

Visina do 40 cm, težina do 10 Kg.To je nemačka pasmina koja je nastala ukrštanjem različitih engleskih kratkodlakih i oštrodlakih terijera a započelo se sa staroengleskim „brokenhair“ terijerom. Dobiven je pas koji sa svom svojom srditošću uništava štetočine. To ne može biti pas za pratnju i ne može živeti zajedno sa decom. Pripada samo u lovačke ruke. Njegov glavni posao je jamarenje tjo jest lov na lisice i jazavce po tunelima. Zbog izuzetne oštrine koriste ga i lovci za zaustavljanje čopora divljači. Koriste ga i kao krvoslednika pa i kao psa za lov na veliku divljač (medvede). Dok sledi posebno je oprezan.To je pas koji može imati samo jednog gospodara. Uslov je da gospodar bude dobar vođa čopora. Robustan je i otporan. Doživi visoku starost.

mmance.on.neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 4 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Norvički terijer

Češki terijer

Američki Pit Bul Terijer Vs. Američki Staford Terijer


4 komentara na “Nemački lovni terijer”

 • stefan
  10 maja, 2010, 21:07

  glupi su norvicki i ceski terieri

 • stefan
  10 maja, 2010, 21:08

  glupo

 • Vanja
  13 januara, 2012, 17:57

  Ja obozavam zivotinje i jedva cekam da dobijem psa i to cu da dobijem njemackog lovnog teriera

 • ANa
  5 jula, 2012, 19:44

  najbolji pas na svetu !!!!!! imala sam jednog ali nazalost vise ne i o5 cu ga uzeti naj naj naj pas

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump