Zvezde pozvale svet da pomognu Haitiju /video/

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Zvezde pozvale svet da pomognu Haitiju /video/U Londonu, Njujorku i Los Anđelesu paralelno su održani koncerti na kojima je više od 100 muzičkih i filmskih zvezda poslalo svetu poruku.

Da pomogne zemljotresom

pogođeno stanovništvo Haitija.

Voditelj globalnog TV prenosa kampanje „Nada za Haiti odmah“ u Los Anđelesu bio je holivudska zvezda Džordž Kluni, koji je i idejni inicijator kampanje u kojoj se pomoć prikupljala telefonskim putem.

Koncert su prenosile sve veće američke i britanske tv stanice, kao i MTV, a mogao je i da se prati na Internetu preko kanala YouTube.

Kluniju su se pridružili i reper Vajklif Žan, koji je rođen na Haitiju, Madona, frontmen grupe U2 Bono Voks i Rijana.

Koncert je pesmom otvorila pevačica Ališa Kiz, posle čega se gledaocima širom sveta obratio Kluni.

„Narodu Haitija je potrebna vaša pomoć. Oni moraju da znaju da nisu sami i da nam je do njih stalo“, poručio je Kluni, koji je i sam donirao milion dolara, preneo je Rojters.

Među učesnicima ove humanitarne akcije bili su i reper Jay Z, Rijana, Šeril Krou, Kit Urban, Džastin Timberlejk, Šakira, Met Moris, Stivi Vonder, Brus Springstin.

Glumci Denzel Vašington i Nikol Kidman, pripovedali su o iskustvima Haićana koji su preživeli zemljotres i o naporima spasilačkih ekipa.

Procenjuje se da je 200.000 ljudi poginulo u razornom zemljotresu koji je 12. januara pogodio Haiti, a 1,5 miliona ostalo bez domova.

https://www.youtube.com/watch?v=gC3NDeuE4Ng

Neke velike zvezde već su priložile velike donacije humanitarnim organizacijama, poput glumice Sandre Bulok (milion dolara), para Anđelina Džoli i Bred Pit (milion dolara), manekenke Žizel Bundšen (1,5 miliona dolara) i Leonarda di Kaprija.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Anđelina Džoli u poseti Haitiju /video/

Bolji od Rijane? /video/

Kad ti je tata P Diddy…


Jedan komentar na “Zvezde pozvale svet da pomognu Haitiju /video/”

  • marija
    24 januara, 2010, 14:09

    Victory Victory

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump