Anđelina Džoli u poseti Haitiju /video/

Kategorija [ ZANIMLJIVOSTI ]

Anđelina Džoli u poseti Haitiju /video/Američka glumica Andjelina Džoli posetila je danas stanovnike Haitija.

U cilju da pomogne preživelima razornog zemljotresa i konflikata koji su zahvatili tu zemlju.

Džolijeva je u Port-O-Prens doputovala pošto je juče posetila povredjenu decu sa Haitija u bolnici u susednoj Dominikanskoj Republici, prenela je agencija Rojters.

Glumica je posetila bazu UN u blizini aerodroma u glavnom gradu Haitija, a planirano je da poseti bolnice i druge objekte u kojima se leči stotine hiljada povredjenih Haićana koji su ostali bez domova posle zemljotresa. Filmska zvezda je ambasador dobre volje agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNCHR) od 2001. godine, od kada je bila u brojnim humanitarnim misijama te organizacije kako bi pomogla izbeglicama iz više od 20 zemalja.

Tokom boravka u Dominikanskoj Republici, Džolijeva je posetila desetine Haićana, uglavnom dece, u bolnici u Santo Domingu i sa predsednikom Leonelom Fernandezom razgovarala o pomoći koja je hitno potrebna stanovništvu susedne zemlje.

https://www.youtube.com/watch?v=8ekhEk1LOJ0

Džolijeva i njen suprug Bred Pit bili su medju prvim holivudskim zvezdama koji su uputilu finansijsku pomoć Haitiju, donirajući milion dolara organizaciji „Doktori bez granica“.

Glumica Sandra Bulok je, takodje, donirala milion dolara, pevačica Madona 250.000 dolara, a Glumac Šon Pen je posetio Haiti ubrzo nakon zemljotresa.

U zemljotresu, koji je pogodio Haiti 12. januara, poginulo je više od 200.000 ljudi, a milion stanovnika je ostalo bez domova.

izvor: Srbijanet.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Zvezde pozvale svet da pomognu Haitiju /video/

Anđelina Džoli u poseti Iraku!

Anđelina Džoli ljubomorna na Rakel Makadams!


Nema komentara na “Anđelina Džoli u poseti Haitiju /video/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump