Chrome pretraživač počinje da dominira

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Chrome pretraživač počinje da dominiraGoogle Chrome ostvario je najveći tržišni udeo u januaru kada su u pitanju Internet pretraživači.

A sve o trošku Microsoft Internet Explorera i Mozilla Firefoxa.

Chrome je uhvatio zalet u odnosu na mnogo poznatije i „starije“ rivale i sada ga karakteriše konstantan rast. Udeo ovog pretraživača u januaru bio je 5,2 odsto i to najviše na štetu Internet Explorera, koji je od jula beleži pad gotovo polovine svog udela, pa sada ima svega 62,2 odsto.

Prema procenama, udeo Explorera mogao bi ovim tempom da padne ispod 50 odsto do 2011. godine.

I Firefox je zabeležio pad udela, što je takođe koristilo Chrome pretraživaču, pa tako Mozillin mezimac u januaru ima manjak od 0,2 odsto i tržišni udeo od 24,4 odsto.

U poslednja tri meseca Chrome je premašio Firefox u odnosu 5:1, beležeći povećanje od 1,62 odsto u odnosu na 0,32 odsto koliko je zabeležio Firefox. Gledano dugoročno Chrome je zabeležio veći tržišni udeo nego Mozilla – u poslednjih 12 meseci Chrome je zabeležio 3,68 odsto udela dok je Firefox zabeležio 2,3 odsto.

Chrome je već ispunio prvi cilj koji je Google zadao u toku prošle godine kada je direktor odeljenja za ovaj pretraživač najavio da će Chrome posedovati sopstvenih 5 odsto tržišta do septembra 2010. godine, a 10 odsto do kraja septembra 2011. godine.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Firefox 3.6 četiri puta brži od Explorera

Explorer tone, a Firefox sve popularniji!

Firefox otklanja bagove, problemi za Explorer


Nema komentara na “Chrome pretraživač počinje da dominira”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump