Danilo Ikodinović bori se za potpuni oporavak

Kategorija [ Sport, ZANIMLJIVOSTI ]

Danilo Ikodinović bori se za potpuni oporavak Jedan od naših najboljih vaterpolista svih vremena Danilo Ikodinović, koji je dva puta osvajao Olimpijsku medalju.

Kao i zlato na Svetskom prvenstvu u Montrealu 2005.

godine, bogatu karijeru naglo je prekinuo posle saobraćajne nesreće koja mu se dogodila na autoputu Zrenjanin-Novi Sad. Za ovog vrhunskog, tridesettrogodišnjeg sportistu, ali i njegovu porodicu i najbliže prijatelje, usledile su nedelje neizvesnosti tokom kojih je bio u komi. Posle divovske borbe lekara, tri reanimacije i više od dvesta hirurških intervencija, nekadašnji „plavi delfin“ uspeo je da pobedi u najvažnijoj, životnoj utakmici. Ipak, i posle godinu i po proces oporavka još traje, a Dača se uz pomoć vrhunskih stručnjaka bori da povrati najvažnije funkcije desne ruke, koja je najviše stradala u saobraćajnoj nesreći. Osim njegovih roditelja i sestre, najveći oslonac mu je supruga, pop zvezda Nataša Bekvalac, sa kojom od 2006. godine uživa u harmoničnoj bračnoj zajednici, koju povremeno ometaju različiti novinski napisi o njihovom navodnom razvodu. Danilo ne poriče da u njegovom i Natašinom braku postoje sitne nesuglasice, kao i u svakom drugom, ali tvrdi da od razvoda nema ništa. Budući da je želeo da i po završetku karijere profesionalnog sportiste nastavi da se bavi vaterpolom, Ikodinović već nekoliko meseci kao direktor uspešno vodi klub „Vojvodina“. Na pitanje kako se snašao na novom radnom mestu, Dača u intervjuu koji je dao magazinu „Hello!“odgovara: „Mislim da mi dobro ide, jer za početak, posle mnogo vremena, sportisti redovno dobijaju plate. Iako smo zatekli haotično stanje kada je reč o organizaciji, uspeli smo da napravimo zdravu sredinu u kojoj deca mogu lepo da treniraju. Takođe, vratili smo sve dugove, mada situacija nije sjajna. Trudimo se koliko možemo”. Dača takođe kaže da ne oseća tugu zato što više ne može aktivno da se bavi sportom. “Osim što ponekad pogledam stare fotografije i prisetim se kako je nekad bilo. I kada bi mi se desna ruka potpuno oporavila, ne verujem da bih se više bavio vaterpolom. Dugo sam u tom sportu, prošao sam mnogo i postigao velike rezultate, tako da osećam da sam se ostvario”, kaže Dača i na pitanje da li je zadovoljan svojim oporavkom, kaže: „Sve ide dobro, ali bih, kao i sve u životu, hteo da to bude više i bolje. Proces oporavka je dug. Napravio sam sebi veliku glupost, naneo veliku povredu, a sada pokušavam da se izvadim. Svestan sam da ta ruka nikada neće biti kao ranije, ali pokušavam da joj vratim osnovne funkcije. Naravno, tu je i moja porodica koja me mnogo podržava i svi zajedno radimo na tome da mi bude bolje”. A koliko mu znači podrška supruge Nataše? “Normalno je da mi mnogo znači, ali ne pomaže mi samo ona već i moji roditelji, Natašini mama i tata, sestra, ali i sestre moje supruge. To je neki najuži krug ljudi koji je uvek uz mene i sve ovo guramo zajedno”. Nastavak intervjua možete pročitati u novom broju magazina „Hello!“.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Danilo Ikodinović: Ne dirajte mi Natašu

Razvode se Nataša B. i Danilo Ikodinović?!

Danilo Ikodinović: Opet bih vozio motor!


Nema komentara na “Danilo Ikodinović bori se za potpuni oporavak”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump