Herkul najveća hibridna mačka na svetu /video/

Ligar Herkul, životinja nastala ukrštanjem mužjaka lava i ženke tigrice, koji živi u jednom rezervatu u Majamiju u SAD.

Proglašen je za najveću hibridnu mačku na svetu.

Herkul, koji ima osam godina i čiji je „gabarit“ mnogo impozantniji od normalnog lavs, voli vodu, što je karakteristika tipična za tigrove.

Kako prenose američki mediji, Herkul je ovih dana ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća mačka na svetu. Težak je 410 kilograma, dug 3,6 metara i dnevno pojede više od 11 kilograma mes

Veruje se da je na svet došao „slučajno“. Naime, njegovi roditelji živeli su veoma blizu na terenima Institututa za ugrožene i retke životinjske vrste u Majamiju.

Ime ligar je kovanica koja označava hibridnu rasu nastalu ukrštanjem mužjaka lava i ženke tigra. Kako se takva ukrštanja dogadjaju samo u zatočeništvu, nauka, zasad, nije dodelila zvanično ime najvećim mačkama koje postoje na svetu. Ligar nosi više genetskih osobina lava.

Postoji i hibrid nastao ukrštanjem mužjaka tigra i ženke lava. Tada se dobija tigon, odnosno jedinka koja nosi više genetskih osobina tigra.

izvor: Srbijanet.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Da li je Džordž najveći pas na svetu???

Ajnštajn, najmanji konj na svetu! Simpa :-)

Mačka prešla 70 kilometara da bi našla vlasnika


2 komentara na “Herkul najveća hibridna mačka na svetu /video/”

  • Anonimni
    9 aprila, 2010, 1:14

    Yawn

  • yoran
    2 decembra, 2012, 3:34

    treba to hraniti nije to nimao jeftino Yes

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump