IMVU – Facebook u 3D verziji

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Iako postoji već šest godina, društvena mreža IMVU je došla u centar interesovanja javnosti najviše zbog filma „Avatar“.

U ovoj mreži, slično kao i u filmu, imate svog avatara

uz pomoć kog upoznajete druge korisnike iz celog sveta.

Da bi koristili IMVU potrebno je da sa zvaničnog sajta skinete besplatni softver koji će vam omogućiti da se uključite u specijalna 3D okruženja u kojima možete da upoznajete druge ljude.

Početna stranica je slična sajtu MySpace, ali program radi kao kombinacija igara facebook i Second Life, pošto imate opcije da pišete blog, komentarišete, dodajete prijatelje, kao i da menjate izgled svoje strane, ali i svog avatara, piše „24 sata“.

Na početku možete da birate svoj izgled, koji kasnije možete da sređujete, ali za to morate da platite. Postoje dva načina plaćanja u mreži IMVU – kreditima (koje kupujete za novac preko kreditne kartice oko dva i po dolara za 5.000 kredita) i „preditima“ (koje dobijate besplatno kada se učlanite u mrežu).

Sređivanje avatara dosta liči na neke igre, najviše na „Sims“, pa tako možete da birate: ten, oblik lica, frizuru i odeću koju ćete nositi. Nakon toga imate kratak tutorijal kako biste saznali na koji način se krećete i kontaktirate sa drugim učesnicima. Možete da birate i dodatne akcije koje vaš avatar može da radi, poput brejkdensa, kašljanja, čak i povraćanja, ako vam to odgovara.

Ipak, opciju koju svi korisnici najviše koriste je izbor „raspoloženja“ poput besa, stidljivosti, umora i naravno sklonosti ka flertovanju. Koju god opciju da izaberete, to se vidi na licu vašeg avatara.

U mreži IMVU posedujete i svoju kuću koju možete opremati i koju možete seliti kako vama odgovara, a takođe možete posedovati kućnog ljubimca, a izbor je širok: od psa do goblina.

Velika većina IMVU koristi za flertovanje, ali možete pronaći i nekog sa kim ćete jednostavno razgovarati o drugim temama. Način upoznavanje je takođe zanimljiv, od plesa, ludog rukovanja, pa sve do poljupca. Postoji i opcija za „starije od 18“, koja uključuje ozbiljnije sadržaje, ali za njih morate da platite dodatno.

Dobra strane ovog programa jeste njegova originalnost, veliki broj opcija, kao i to što je besplatan, dok s druge strane može biti veoma zarazan, a neretko „zabaguje“ što vas može prilično iznervirati.

Teško da će IMVU prestići neke od vodećih soc-mreža (barem ne u skorije vreme), ali sa svojih sedam miliona korisnika otvara vrata novim idejnim rešenjima.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Uskoro dolazi Facebook na Playstation?!

Napravi svoj Blog! Bloguj sa nama! :-)

Seka Aleksić baš aktivna na Facebook-u!


Tagovi: [ , , , , ]

2 komentara na “IMVU – Facebook u 3D verziji”

  • Ime
    20 februara, 2010, 23:27

    jeboteeeeeeeee Victory

  • lejla
    24 aprila, 2010, 17:40

    super je avatar igra… Clap

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump