„Kija“ predstavila novi hibrid /video/

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Južnokorejski proizvođač automobila „Kija“ predstavio je prvi koncept hibridnog automobila.

Sa direktnim električnim napajanjem „rej“

(Ray), koga pokreću benzinski i elektični motor.

Izrada hibridnog automobila sa utičnicom za električnu struju je još u početnoj fazi, ali je već pripremljen tako da može da pređe razdaljinu od oko 50 milja (80,46 kilometara) sa jednim punjenjem baterija koristeći električni motor, a na 100 kilometara troši i 1,16 litara benzina, objavila je kompanija.

Unutrašnjost novog automobila „rej“ je dopunjena ekološkim, recikliranim materijalima koji su tako izrađeni da zadržavaju temperaturu vozila na relativno niskom nivou i umanjuju potrebu za uključivanjem klima uređaja, navodi „Kija,“ koja je novo vozilo pokazala nedavno na Sajmu automobila u Čikagu.

Za dizajn je odgovoran „Kijin“ američki studio, a radi se o futurističkom sedanu (za četiri putnika) napravljenom od laganih materijala i onih dobijenih reciklažom.

Što se tiče najosnovnijih karakteristika, „rej“ kombinuje 1,4 litarski benzinac sa 153 konja i elektromotor od 78 kilovata.

Kompanija „Kija“, drugi po veličini južnokorejski proizvođač vozila posle „Hjundaija“, još nije objavila tačan datum kada će se novi hibrid naći na tržišstu.

„Kija“ je prošle godine zabeležila rekordan rast neto profita od oko 1,25 milijardi dolara.

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


„Honda CR-Z“ prvi hibridni „sportista“ /video/

Goca predstavila svoj novi maksi singl „Mastilo“

„Audi A8 2011“ – sedan pun gedžeta/video/


Nema komentara na “„Kija“ predstavila novi hibrid /video/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump