Leptir

Postoje neke tuge koje nas nikada ne ostavljaju, secanja koja nam ne daju nikad da sreca udje skroz u nas zivot. Secanja na prosla vremena, mirise, mesta, ljude kojih vise nema. Ponekad mislimo, kada nesto posmatramo sa strane ili cujemo, da tako nesto nikada ne bi mogli da prezivimo.

Pa ipak, borci nalaze snagu za koju nisu ni znali da nose u sebi. Oni slabiji, koji uglavnom ne deluju tako u zivotu, jer svoju slabost, svoju osetljivost, kriju iza dela kojima se drugi dive ili cude, odlaze sa leptirima, gase se zorom sa zvezdama, putuju u vecnu tamu ili vecne zore. Oni biraju da napuste ovaj svet. Neki ih nazivaju kukavicama. Ja ne bih rekla da su kukavice ako su drugaciji. Mozda su oni, u stvari, hrabriji od svih nas. Usudivsi se da odu, da vide i osete ono nesto iza granice, da pobegnu iz kaveza i lete negde slobodno i srecno.

Ja ih nazivam leptirima. Verujem da su njihove duse leptiri koji lete u prolece i leto, dodiruju nam ruke, kosu, lice, pa nastave bezbrizno kroz cvece i sunce.

I ti si, ljubavi moja, sada leptir. Nocu si duh koji me cuva i ide iza mene, bas kao sto si mi rekao u snu. Danju si slobodan, nocu si moj rob. Isto kao dok si bio sa mnom, dok nisi otisao.

Od mene u snovima nikad nisi trazio oprost, niti mi pomogao da shvatim i prihvatim. Vidim samo tvoje tuzne oci.

Zelim da verujem da si, tamo gde si sada, osetio bar na kratko kajanje. Kad bi samo mogao to da mi kazes.

Htela sam za tobom, nisi mi dao.

Sve sto sam zelela u zivotu bio si ti pored mene.

U sledecem zivotu, ljubavi moja. Cekaj me, duse ce nam se ponovo spojiti.

Smrt nije kraj, nije prepreka onima koji vole. Njihova snaga je nezaustavljiva, neunistiva. Nista nije i nikad nece biti jace od snage ljubavi.

Jednog dana letecemo zajedno leptirov let.

Zivot bez tebe samo je cekanje da se ponovo bude sa tobom. Nisam ni sanjala da ces otici, da ces me ostaviti. Zar posle svih sreca i tuga, mrznje i ljubavi, koje smo prosli zajedno, ni poslednje zbogom? Ni jedan pogled?

Poslednje dane, prico zivota mog, proveo si sa nekim laznim, pogresnim ljudima. One koji su te voleli nisi hteo da vidis. Mene, svrstao mi medju sve druge. Mene, koja ti je uvek bila plave boje a drugi sive, stopio si u sivilo njihovo.

Od onog dana samo tisina. Zivot tece, zivot se mora.

Ostaces zauvek u meni, u mojim secanjima, mom srcu. Jedini covek koga sam volela i koji je mene voleo i koji je video pravu mene.

Odlazeci sa ovog sveta, nisi otisao od mene.

Iznenadices se kada te stignem. Samo cu stati ispred tebe, pogledati te u oci i zagrliti, mazeci svoj obraz od tvoj, kao sto sam uvek radila.

Sada lutam sumama uvelog lisca. Zivim i dalje jer moram. Ja sam od onih sto su borci. Stari i novi ljudi u mom zivotu. Novi dogadjaji, jos jedno prolece. Samo bez tebe. Sve i dalje stoji, sve je isto. Nas grad, nasa mesta, nasi prijatelji i neprijatelji. Sve je tu, ali ja sam sada bez tebe.

Nekad te mrzim sto nisi podelio sa mnom „drugu stranu“. Ti si tamo negde a ja i dalje ratujem ratove i bijem bitke. Kako mi nedostaje tvoj lik, tvoj smeh, tvoje ruke, miris.Nase svadje i nase neznosti.

Kako da prihvatim da je tvoje telo zakopano pod zemljom i da ga moja ruka vise nikada nece dodirnuti?

Ostale su samo uspomene, samo secanja i pokloncici koje si mi darovao.

Proganjas me nocima, pa te nema nedeljama u mojim snovima.

Bio si ljubav mog zivota, bio si moj zivot. Bez tebe ja sam samo telo bez duse koje koraca sumama uvelog lisca.

izvor: bgdcafe.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Leptir

Moj beli leptiru…

Ako ostanem…


Nema komentara na “Leptir”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump