Dragana sa suprugom kupila dvorac u Austriji

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Dragana Mirković, pevačica narodne muzike, zajedno sa suprugom Tonijem Bijelićem, odnedavno je postala vlasnica dvorca u Austriji.

Dvorac Ebenfurt, koji je uvršten u kulturno

nasledje Austrije, od februara ove godine je u vlasništvu porodice Mirković-Bijelić.

Porodica Mirković-Bijelić je, kako se navodi na zvaničnom sajtu dvorca Ebenfurt, spasila isti, pošto ga je nagrizao zub vremena. Oni su sebi, kako se navodi, stavili u zadatak da sačuvaju ovaj kulturni dragulj.

Dvorac će i dalje biti ispunjen životom i otvoren za javne manifestacije. Očuvanje ovog kulturnog nasledja i svrsishodno korišćenje je jedan od najvažnijih ciljeva porodice Mirković-Bijelić.

Inače, dvorac Ebenfurt po prvi put se pominje 1160, kada se verovatno sastojao samo od jednog tornja. Zanimljivo je da je ovaj dvorac, koji je tokom vekova imao više vlasnika, od 1944. do 1945. bio nekoliko nedelja prihvatilište za izbeglice Drugog svetskog rata, kada je preko 116.000 osoba pobeglo u Ebenfurt. Takodje, 1. aprila 1945. ruska vojska je zaposela dvorac, gde se privremeno smestila.

Dvorac Ebenfurt pun je prelepih slika na plafonima, o kojima postoje istorijski zapisi.

„Toni je pronašao dvorac, koji nam se svideo i koji nije bio na prodaju, ali smo ipak pitali da li može da se kupi. Jako nam se dopalo što je dvorac u samom centru gradića i što je na svega tridesetak kilometara od Beča“, izjavila je Dragana Mirković.

„Cilj nam je da očuvamo ovo istorijsko zdanje. Naravno nameravamo da se u dvorac i preselimo i jedan deo učinimo dostupnim javnosti, kako za kulturne manifestacije, tako i za djačke ekskurzije“, objasnila je ona dodajući da sada predstoji renoviranje dvorca.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dragana: Niko iz policije nas nije zvao!

Dragana Mirković: Rodiću i treće dete!

24 sata sa Sekom Aleksić u Austriji! /fotke/


Nema komentara na “Dragana sa suprugom kupila dvorac u Austriji”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump