Ksenija i Filip: Novi detalji o tragičnoj smrti

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Filip nije imao nameru da puca u Kseniju

Ubistvo i samoubistvo Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode izvršeni su pištoljem CZ M-88, kupljenim „na ulici“ za 50 ili 60 evra koji

koristi municiju para-9mm. Magazin „Puls“ u najnovijem broju navodi da stručnjacima nije promakla još jedna neuobičajena stvar. „Oružje je pronađeno pored desne ruke Filipa Kapisode. Iznenađujuće je bilo da je ulazna rana na Ksenijinom čelu veća od izlazne, što je sa ovim tipom municije gotovo nemoguće. Kad se, zbog ugla ulaska metka, odbaci teza da je u stvari pucano u potiljak, jedina mogućnost je da je Filip u trenutku okidanja udario cevkom pištolja u Ksenijino čelo, što je gotovo siguran dokaz da nije imao nameru da puca, već je to uradio u velikom afektu i besu“, kaže izvor blizak forenzičarskoj ekipi koja je izvršila uviđaj u stanu u kom su nađena tela Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode. “Puls“ još saznaje da je kod Filipa Kapisode pronađena „srolana“ novčanica, dok je u njegovom automobilu pronađena gomila Ksenijih CD-ova. „S obzirom na to da je slučaj čist kao suza, tim istražitelja nije želeo da implicira prisustvo droge u priči, ali je opšte poznato da se novčanice od 50 evra umotane u cevčicu koriste za šmrkanje kokaina“, navodi izvor.

Filip je ubio Kseniju zbog novog dečka?

Prijateljica pokojne pevačice i voditeljka Olja Crnogorac, u čijoj emisiji „Skandalozno“ se Ksenija poslednji put pojavila u javnosti, otkriva sadržaj poruka koje je maneken slao Pajčinki.

– Dok smo sedele i pile kafu na mobilni su joj stizale poruke od Filipa. Nakon što je danima pokušavala da raskine vezu sa njim, u prvoj poruci je pisalo: „Volim te. Ne mogu da živim bez tebe. Ubiću se“! Bila sam šokirana kada sam videla poruku i rekla sam joj da mu napiše da upravo sedi s novim dečkom, jer je to bio način da prekinu kontakt – kaže Olja.

Opsednut Ksenijom

Ksenija je poslušala savet prijateljice i poslala mu poruku u kojoj mu kaže da pije kafu sa novim dečkom.

– Onda je on vratio poruku u kojoj je bilo napisano: „Reci mi ko je novi dečko. Doći ću i ubiću ga! Slobodno mu pokaži ovu poruku.“ Pokazala mi je displej mobilnog i ja sam ostala nepomična. Takve stvari može da napiše samo neko ko je bolestan. Ona je trebalo davno da „preseče“ i ostavi ga, ali očigledno da je on imao priču zbog koje mu se uvek vraćala. Filip je bio jako zaljubljen u nju, ali očigledno da je ta ljubav prešla u opsesiju – seća se Olja Crnogorac dana kada je popila poslednju kafu sa drugaricom Ksenijom.

Ksenija bila ljubomorna zbog Filipovih poruka?

Pored Filipove desne ruke bio je pištolj CZ M88, iz koga je ispalio smrtonosne hice u Kseniju i sebe. Magazin „Puls“ objavio je u najnovijem broju da se pištolj CZ M88 može kupiti na ulici za 50, 60 evra, pa se pretpostavlja da ga je Filip, koji u Srbiji nije imao oružje, tamo i nabavio. „Puls“ takođe piše da je nađen i Filipov mobilni telefon i da je u njemu bilo nekoliko poruka koje je mladi maneken dobio od organizatorke snimanja koje je bilo u nedelju. Ona mu je, prema pisanju magazina, poslala čak sedam poruka, „koje su implicirale bliži odnos od uobičajenog poslovnog“.

– Ovo jasno ukazuje na mogućnost da do svađe nije došlo zbog Filipove, već zbog Ksenijine ljubomore – kaže izvor „Pulsa“.

Nije bilo tragova borbe, Ksenija nije bežala?

Već pri ulasku ekipe za vršenje uviđaja u stan u kom je poznati par na najtragičniji način okončao svoju romansu, stručnjaci su bili sigurni u nekoliko činjenica – kaže izvor blizak forenzičarskoj ekipi koja je izvršila uviđaj u stanu u kom su nađena tela Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode.

– Odmah je bilo jasno da je prisustvo trećeg lica nemoguća opcija, jer su sigurnosna vrata, kineske proizvodnje ali veoma kvalitetna, sa takozvanom H-bravom, otvorena uz velike muke: bila su zaključana sa unutrašnje strane, a ključ je ostao u bravi. Na to je ukazivao još jedan detalj, a to je položaj Ksenijinog tela, čija je glava bila na dvadesetak centimetara od vrata, pa je telo zbog ulaska ekipe moralo da bude neznatno pomereno.

U stanu, kao ni na telima, nije bilo znakova borbe.

– Bilo je sasvim očito da Ksenija nije bežala, niti je bilo otimanja i fizičkog obračuna. Gornja dugmad Ksenijine bluze bila su raskopčana, ali se po pravilnom obliku rupica i dugmadi jasno videlo da ih je ona tako ostavila, da do toga nije došlo nasilnim putem. Po ovlaš navučenim čarapama na pola stopala bilo je jasno i da ona nije bežala niti trčala po stanu, jer bi one u slučaju bilo kakvih naglih pokreta spale.

“Saobraćajna nesreća na putu ka Ksenijinoj vikendici nije bila slučajnost, već Filipova namera da okonča njen i svoj život!

Siguran sam da se potpuno svesno i sa namerom zakucao u trafo-stanicu u Lisovićima“, otkriva blizak prijatelj bivšeg para, koji je zbog delikatnosti slučaja insistirao da mu ne otkrivamo identitet.

„Čuo sam priče da prilikom uviđaja trag kočenja nije registrovan i da je vozilo pri sletanju s puta išlo 120 kilometara na sat, što je prosečna brzina kojom se vozi autoputem, a nikako po seoskim sokacima, koji su u to vreme bili okovani ledom, ali i neosvetljeni“, kršeći prste na rukama priča naš sagovornik, koji je, kako kaže, mnogo voleo Kseniju i Filipa, i dodaje:

„Te noći bili su u ’Magacinu’, na svirci Dženana Lončarevića i prisutni kažu da su se u toaletu bukvalno pobili! Čupali su se, grebali po licu i onako besni krenuli iz kluba. Ksenija mi je pričala da joj je u kolima sve vreme prebacivao da ga ne voli dovoljno, da on ne može da živi bez nje, zbog čega su se opet posvađali. Situacija, dakle, nije bila zdravorazumska, a poznavajući ih oboje, sigurna sam da je on, onako besan, namerno skrenuo s puta. S druge strane, ne želim da verujem da je ona prešla preko tako krupne stvari. Opet, zašto bi ga, bez obzira na činjenicu da ga niko nije napadao, danima branila i govorila: ’Filip nije kriv. Bila je poledica. Nije kriv, moglo je svakom da se desi.’ Za to vreme on je samo ćutao! Ne znam, sumnjivo mi je sve to. Naročito zbog činjenice da je o tome prestala da priča tek po saznanju da protiv njega neće biti podignuta krivična prijava.”

Obožavaoci dolaze svakodnevno na Ksenijin grob

– Ksenija je bila pozitivna osoba. Dinamična, eksplozivna, odisala je pozitivnom energijom. Ne znam šta treba da pukne u nekome pa da osobi koju voli oduzme život. Strašno je sve to… – brišući suze dok pali sveću kaže jedna devojka.

Sveću na grobu najbolje prijateljice juče je upalio i Goran Stojićević Karamela, koji se na Novom groblju pojavio oko 17 časova.

– Ksenijina porodica je očajna. Zbog dnevnih obaveza nisam stigao na groblje da dođem sa njima, ali smo u stalnom kontaktu – priča Stojićević.

On kaže da je zgrožen pojedinim izjavama, ali nije želeo da komentariše reči oca Filipa Kapisode. „Siguran sam da je Filip pucao u afektu, a kad je video šta je uradio, presudio je sebi kao častan čovek“, rekao je u petak Mirko Kapisoda.

– Ja sam prijatelj porodice Pajčin i Kostić. U ovoj tragediji bili su dostojanstveni i želim da tako i ostane. Nažalost, činjenica je da je moja drugarica ubijena i nju niko ne može da mi vrati – kaže Stojićević.

Filipov rođak: Bilo bi najbolje da se nisu ni upoznali

Pevačica Ksenija Pajčin i crnogorski maneken Filip Kapisoda, koji ju je prošlog utorka ubio, a potom i sebi oduzeo život, trebalo je zajedno da uđu na „Farmu“. Kako Press saznaje iz izvora bliskog porodici Kapisoda, Filipova želja je bila da se oprobaju u seoskim poslovima, ali su producenti insistirali da u rijaliti šou uđu oboje.

Iako je Ksenija prvo prihvatila ponudu, vrlo brzo se predomislila i odustala. Producenti nisu dozvolili da Filip uđe kao pojedinac.

“On je želeo da, posle učešća u “Velikom bratu” vidi kako izgleda ovaj rijaliti, jer je voleo izazove. Međutim to mu je bilo uskraćeno. Javio mi je da je umesto njih, produkcija kao par odabrala grandovce Nemanju Stevanovića i Milenu Ćeranić. Suvišno je sada govoriti da li bi, da su ušli na farmu, izbegli ovu tragediju. To je prosto sudbina koju očigledno nisu mogli da izbegnu. Za njih je bilo najbolje da se nisu ni poznavali”, rekao je za Press jedan od najbližih Filipovih rođaka.

Zvezdan Slavnić dao čitulju

Zvezdan Slavnić, sin nekadašnjeg košarkaša Zorana Moke Slavnića o kome je Ksenija Pajčin u poslednjem intervjuu u emisiji “Skandalozno” govorila kao o svojoj najvećoj ljubavi za kojim je dugo patila, dao je juče u jednom dnevnom listu čitulju, u kojoj je izrazio žaljenje povodom njene tragične smrti. Inače, Zvezdan je trenutno na odsluženju zatvorske kazne zbog preprodaje narkotika, a u zatvoru je bio i zbog ubistva Olivera Jovanovića koje se dogodilo u beogradskom klubu „Četiri sobe“ u martu 1998. godine. Sumnja se da je ovo ubistvo počinio upravo zbog Ksenije.

Reakcije drugih na ovu tragediju?

Od kako je Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajčin, pa presudio sebi, u medijima se često čuju komentari raznih njihovih prijatelja i onih koji se tako predstavljaju. Dok jedni optužuju crnogorskog manekena za svirepi zločin, drugi smatraju da je pevačica svojim ponašanjem sama izazvala njegovu krvničku reakciju.

Tako je Goga Sekulić u nekoliko intervjua branila svog najboljeg druga Filipa Kapisodu i izjavila da je Ksenija delimično sama kriva što je ubijena. Njene izjave izazvale su osudu pevačicinih prijatelja.

“Idiot jedan smrdljivi! Ta kurva treba da ide na lečenje! Ona je trovala Filipa non-stop protiv Ksenije! Nameštala mu je ribe, kako bi se oni rastali. Goga je bolesna žena, bolje da ide u neku ustanovu da se leči. Ta kurva i sponzoruša je morala da se druži sa kriminalcima kako bi snimila album. Pitam se samo ko će da joj plati sledeći album, sada kada Šarića nema. Gadi mi se!”, ogorčeno je rekao Karamela za “Alo”, na šta mu je Goga odgovorila:

“Ja nisam na narkoticima kao kontrastrana, a nije ni bitno šta neko kaže nego ko kaže. Javnost zna ko je bila Ksenija Pajčin, ali o pokojniku sve najbolje. Ne smatram da je Filip bio u pravu što je to uradio, ali mislim da su oboje krivi za tragičan kraj”, rekla je Goga.

Pevačicin veliki prijatelj Aca zamolio je posle Gogine izjave sve Ksenijine “prijatelje” da se uzdrže komentara i puste njenu porodicu na miru, a o Filipu je rekao:

“Skot se pojavio i to uradio. Nakon njegovog učešća u “Velikom Bratu”rekao sam joj da je on tupson i glupak, koji “jede” meso od pande. I ona se tada složila sa mnom. Kažu “o pokojnicima sve najbolje”, ali ja ne mogu o njemu da kažem ništa dobro. Ako je bio nesrećan i bolestan, trebalo je da se leči i ostavi nju na miru. Što se pizda mala nije ubio sam, a nju pustio da živi”, rekao je Aca za “Pravdu”.

U javnosti se oglasila i manekenka Anamarija Kikoš, javnosti poznatija kao učesnica prvog serijala srpskog „Velikog brata“ i bivša žena crnogorskog pevača Dada Polumente, jedna je od zajedničkih prijatelja Ksenije i Filipa.

Ona priča da je nakon raskida zbog “Velikog brata”, Ksenija počela da se zabavlja sa golmanom Crvene Zvezde Bobano Bajkovićem, koji je Kapisodin prijatelj.

“Pitala sam Bajka: “Jesi li normalan, šta ti to treba, ona je bivša devojka tvog najboljeg drugara, odrasli ste zajedno“, na šta mi je on samo rekao: “Ma, ne brini, Filip me je zamolio da mu je “skinem“… zato što se zaljubio u neku klinkicu”, rekla je Anamarija za “Alo”.

Inače, poslednjih dana se spekulisalo da je prisustvo pokojne pevačice rođendanskoj proslavi mladog sportiste dan pre tragedije bio i povod za svađu nastradalog para.

izvori: Blic Plus, Svet.rs, Pressonline.rs, Alo.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 5 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda pronađeni mrtvi

Tragični kraj ljubavi: Filip ubio Kseniju, pa sebe?!

Filip rekao da će se ubiti ako ga Ksenija ostavi


5 komentara na “Ksenija i Filip: Novi detalji o tragičnoj smrti”

 • Anonimni
  25 marta, 2010, 9:31

  Really Pissed

 • Kolesh
  29 marta, 2010, 5:44

  Ko beshe uopste ta Anamarija Kikos? Coffee Ona nesrecnica koja se grabila za zrnce slave od braka sa folk pevacem do ucesce u VB? Sad je i ona bila njihova bliska prijateljica, i Ksenijina i Filipova? I, naravno, i ona ima da kaze nesto zanimljivo? Female Fighter Svasta… svakakvim budalama se sada daje rec… izgleda da su dobrodosli svi komentari, cak i od onih zaboravljenih koji su odjednom izgmizali iz nekih rupa. Anamarija Kikos? WTF?! ‘Aj’ nas postedite izjava ovih marginalaca, please! Foot-In-Mouth

 • ja
  1 aprila, 2010, 20:06

  ma ljudi glupo je uopste bilo sto komentarisati
  „nema ih i gotovo je“
  samo moram nesto i ja dodati
  karamela je prvo izjavio da je filip rekao da ce se ubiti a sada pisu i govore da je karamela rekao da ce je ubiti ako ga ostavi
  pa dobro sta j etacno??????????????????

 • tuzna
  1 aprila, 2010, 20:08

  tuzna sam za oboje
  ali sto ce njemu pistolj ako ako ako nije imao zle namjere???????????????????????????????????????????????
  oruzje ne nosi samo onaj koji ne misli ubiti zar ne?

 • igor
  30 decembra, 2012, 17:36

  Soldier mnogo mi je zao za ovu tragediju voleo sam i postavao lik i djelo Ksenije  Pajcin bila je najlepsa zena na estradi neka joj je vecna slava!

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump