Meštani Kačareva optužuju Dragicu za plagijat

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Izvođenjem pesme „Evo me opet, evo“, Dragana Radosavljević Cakana se plasirala u finale trećeg „Axal Grand festivala“.

Ali bi njen uspeh mogao da ostane

u senci informacije da je ta pesma već javno izvođena!

Do tog podatka došli smo kada se našoj redakciji javio čitalac iz Kačareva sa tvrdnjom da je Cakanina pesma kopija himne njihovog mesta, koja je posvećena kačarevačkoj manifestaciji „Slaninijada“ i da se izvodila u njihovom domu kulture, kao i na raznim veseljima. Tragom informacije, kontaktirali smo s profesorom Draganom Nikolićem, koji je napisao Cakaninu pesmu.

– Znam da ljudi iz Kačareva svojataju moju pesmu kao svoju himnu. Numeru koju je Cakana izvela na festivalu smo pre nekoliko godina na`pisali Zoran Popović i ja. Zoran mi je tad doneo tekst i ja sam komponovao muziku. Jednom smo pesmu „Evo me opet evo, Kačarevo moje“ izveli u njihovom domu kulture, a pretpostavljam da ju je neko telefonom ili čime već snimio pa je sad njihov orkestar izvodi. Mogu da kažem da ni Zoran ni ja nismo dali dozvolu da se ta pesma izvodi, što znači da je pesma ukradena. Taj Cobe koji je peva u Kačarevu za razne manifestacije nije dobio nikakvo odobrenje od nas – rekao nam je Dragan, koji dodaje da je pesma za potrebe festivala izmenjena.

– Promenjena je jedna strofa, deo refrena i melodika je doterana. Nema ni govora da je Cakanina pesma plagijat jer sam i tu prvu pesmu ja radio, a ja ne mogu sebe da kopiram. Ta prva pesma nije zvanično izvedena, odnosno nije bila emitovana na televiziji, radiju ili na nekom drugom festivalu, tako da se ne smatra izvedenom – objašnjava Nikolić, koji nam je potvrdio da ima prvu verziju pesme, ali nije želeo da nam je prosledi.

U želji da čujemo i drugu stranu, pozvali smo Slobodana Ivanovskog, poznatijeg u Kačarevu kao „pevač Cobe“, koji nam je potvrdio da je pesma izvođena i da je svi svojataju kao svoju himnu, te da se izvodi na njihovim proslavama.

Onaj ko je svakako bio najviše iznenađen ovom informacijom je Saša Popović, direktor „Grand produkcije“.

– Ne bih da komentarišem tu informaciju dok ne čujem pesmu – rekao nam je Popović, koji se posle našeg razgovora čuo s autorom pesme.

– Javio mi se Dragan i rekao da je pesmu zaštitio i jedino kome je dao pravo da je izvodi je Cakana, i to baš za „Grand festival“. Ako je neko bez njegove dozvole to uzeo i snimio, to je već problem koji će među sobom morati da razreše, što se nas tiče, ako je informacija koju mi je rekao tačna, problem ne postoji – rekao nam je Popović nakon što je obavio razgovor.

Do zaključenja ovog broja, Cakana je ostale nedostupna.

izvor: Alo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Majin sin u depresiji zbog festivala!

Sale naterao Tanju Savić da proguta žvaku!/video/

Đole: Sale je bio harmonikaš kad sam ja bio zvezda!


Nema komentara na “Meštani Kačareva optužuju Dragicu za plagijat”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump