Milan Stanković: Čast je pevati za Srbiju /intervju/

Kategorija [ Intervju, ZANIMLJIVOSTI ]

Popularni pevač Milan Stanković najmlađi je kandidat za domaćeg predstavnika na ovogodišnjoj „Evroviziji” u Oslu.

U razgovoru za „Blic” Milan otkriva kako se osećao kada je

saznao da se našao u najužem izboru kandidata za „Evrosong”, šta misli o svojim konkurentima Emini Jahović i Oliveru Katiću i kako se priprema za izbor koji se održava 13. marta.

Milan Stanković kaže da je pesma koju izvodi vesela i u Breginom stilu

– Kada se pričalo o samom kastingu za „Evroviziju”, bio sam na turneji po Australiji, tako da nisam preterano bio upućen i nisam verovao novinskim natpisima i pretpostavkama. Međutim, po povratku se ispostavilo da su stvari vrlo konkretne i posle se sve brzo izdešavalo. U svakom slučaju mi je imponovalo – počinje priču Stanković.

Da li ste očekivali da ćete se naći među troje finalista?

– Nadao sam se i veoma mi je drago što sam u ovakvom društvu i što je publika počela da razmišlja o meni i u tom kontekstu. Naročito mi znači što su me Goran Bregović i RTS prepoznali kao potencijalnog predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije”.

Kakva je bila vaša reakcija kada ste saznali da ste prošli u finale?

– Obradovao sam se, ali je sreća kratko trajala kad sam video koliko me obaveza čeka. Šalu na stranu, zaista sam odmah prionuo na posao, ali uživam u svakom trenutku pripreme za finale.

Kakva je pesma kojom ćete se predstaviti publici 13. marta?

– Pesma koju izvodim propagira ljubav i prezentuje moj kraj na najbolji mogući način. Vesela je i u Bregovićevom prepoznatljivom stilu. Da ne otkrivam previše, gledajte RTS 13. marta.

Šta mislite o Emini Jahovići Oliveru Katiću kao svojim konkurentima i čime ćete pokušati da privučete publiku da glasa za vas?

– Mislim da bi trebalo da svi odlučimo šta je najbolje za našu zemlju, da se složimo ko bi nas najbolje predstavio. Dakle, to nije arena, a mi nismo ljuti protivnici koji se bore do iznemoglosti, pa ih tako i ne doživljavam. Drago mi je da sam u njihovom društvu i imam veoma pozitivno mišljenje o njima.

Što se drugog dela pitanja tiče, na meni je da ispunim svoj cilj što se vokalnog i vizuelnog performansa tiče. Nadam se da će publika prepoznati neke moje kvalitete i na kraju birati po svojim kriterijumima.

Šta bi za vas značio odlazak na „Evroviziju”?

– Bila bi mi čast da predstavljam Srbiju u Oslu na tako prestižnom takmičenju. Moja karijera nije uslovljena odlaskom na „Evroviziju”, a to naravno može samo da pomogne jer je ipak velika stvar biti predstavnik svoje zemlje.

Kako se pripremate za izbor 13. marta? Kako će izgledati vaš nastup?

– Pripreme su u toku. Kako je vremena malo, zadao sam sebi i svom timu jak tempo. Što se nastupa tiče, ključno je napomenuti da ima poentu, jasnu, vedru poruku i smisao. Primetio sam da su na tom takmičenju mnogi skloni nekim ekstremnim, pretencioznim nastupima koji su, zapravo, samo kamuflaža nedostatka istinske energije i harizme koju pevač mora da poseduje.

Brega je spontan

Kako je izgledao susret sa Bregovićem i šta mislite koji su vaši kvaliteti presudili da budete među troje finalista?

– Kako sam čitao, birao je po glasu i energiji, tako da je to definitivno presudilo. Brega je vrlo spontan i veoma je prijatno raditi s njim. Dokazuje da su prave, ostvarene zvezde zapravo prirodne, skromne a samopouzdane osobe koje nemaju potrebu da potenciraju svoj uspeh.

izvor: Blic.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Milan Stanković sigurno ide na Evrosong?!

Milan Stanković dobio uverenje da nije gej

Bregović i Stanković nastupili u Oslu /video/


Nema komentara na “Milan Stanković: Čast je pevati za Srbiju /intervju/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump