Oštrodlaki foksterijer

Izuzetno je aktivan pas što je vidljivo već u njegovim opreznim i pozornim očima kao i u držanju ušiju i repa. Glava zbog počešljane brade izgleda nešto duža nego kod kratkodlakog foksterijera. Čeljust izražava snagu. Vrat je vitak, mišićav i dug. Prsa su duboka a leđa ravna i čvrsta. Udovi su snažni i sa svih strana ravni. Dlaka je kovrđava i tvrda tako gusta da prstom ne možemo doći do kože. Poddlaka je mekana. Visina najviše 39,5 cm. Telesna težina oko 8 Kg. Za oštrodlakog foksterijera kažu da „na svet donosi veselje“. Nakon prvog svetskog rata postao je ljubimac po čitavom svetu, pravi moderni pas, što nije dobro ni za jednu pasminu.Nemačkoj je 1949 godine bilo 10 000 legala. To je za čudo pozitivno uticalo na rasu.

Psi su postali psihički i fizički tvrdi, odlučni, aktivni ali ne i nezaustavljivi. Oštrodlaki foksterijer je privržen porodici. Ljubomoran je ako ga po njegovoj oceni zanemarimo. Kada ga dobro zaposlimo i vodimo na duge šetnje zajednički je život puno jednostavniji. Dobar je čuvar i u automobilu. Preporučujem dosljedan odgoj. Dlaku mu treba skraćivati četiri puta godišnje (električne makaze za šišanje, obične makaze i nož za trimanje). Nekoliko nedlja nakon trimanja potrebno je temeljito odstraniti mrtvu poddlaku.

izvor: mmance.on.neobee.net


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nemački oštrodlaki ptičar

Istarski oštrodlaki gonič

Oštrodlaki vendenski baset


Nema komentara na “Oštrodlaki foksterijer”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump