Opel Srbija : nova Astra od 13.999 evra

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Utemeljena na tradiciji koju je Opel započeo 1936. sa prvim Kadettom.

Astra je konstantno već decenijama među prva tri najpopularnija automobila na evropskom popisu

najbolje prodavanih kompaktnih vozila – dakle u segmentu na koji otpada 27 odsto ukupnog tržišta automobila. Prodaja Astre čini trećinu svih prodatih Opelovih vozila.

Sa 4,42 metra, nova Astra nudi povećani putnički prostor i komfor u prednjem i zadnjem redu sedišta zahvaljujući za 71 mm većoj dužini automobila od prethodne generacije. Saradnjom dizajnera i inženjera koji su zabeležili više od 600 sati testiranja u aerodinamičkom tunelu, fluidni oblik Astre dizajniran je za maksimalnu efikasnost.

Elegantnim proporcijama uz snažno ocrtanu siluetu sa strmo-spuštenim vetrobranskim staklom i linijom krova, daje se vizuelno uzbuđenje na tradicionalnom hatchback formatu. U unutrašnjosti korišćena je tema krila i oštrice kao i kod eksterijera čime je postignuta skladnost. Dizajneri su se posebno potrudili kako bi dodali još fleksibilnija rešenja za čuvanje.

Šasija Opel Astre razvijena je kao mehatronički sistem koji u potpunosti integriše mehaničke funkcije i elektronsku kontrolu. Opel FlexRide sistem elektronske vožnje je retkost u ovom segmentu, a pruža vozaču tri podešavanja – standardno, Sport i Tour – dok se u potpunosti i neprekidno prilagođava promenama u stilu vožnje i brzini.

Ostale inovativne tehničke funkcije uvedene u kompaktni segment sa novom Astrom su:

• Nova generacija bi-ksenon prilagodljivih prednjih svetala (AFL +)

• Opel Eye kamerni sistem, koji prepoznaje znakove na putu i upozorava vozača kada automobil nehotice izađe iz svoje trake

• Ergonomska prednja sedišta, razvijena za optimalnu podršku leđa i sigurnost

U ponudi je osam Euro 5 kompatibilnih motora sa izuzetnim performansama.

Početna cena iznosi 13.999 evra, a odnosi se na Astru sa motorom 1.4 (74 kW / 100 KS) i bogatom serijskom opremom koja uključuje: klima uređaj, radio CD/MP3, središnje daljinsko zaključavanje, električne podizače prednjih stakala, električno podesive retrovizore, ABS, ESP sistem.

izvor: auto.blog.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


„Punto klasik“ sa klimom od 6.999 evra

„Kija“ predstavila novi hibrid /video/

Tanja Savić pozajmila 10.000 evra od Saše?!


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Opel Srbija : nova Astra od 13.999 evra”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump