„Kršteni“ beli lavići u beogradskom Zoo vrtu

Belim predatorima u beogradskom Zoološkom vrtu Vambu, Maši, Šumbi, Kasperu i Đorđu, pridružili su se i mali Dušan i Jelena.

Čitaoci dnevnog lista „Blic“ poslali su više

od 1.300 predloga, a lista sa svim predlozima predata je pre tri dana direktoru Vrta Vuku Bojoviću, koji je sa timom ljudi koji se brinu o lavićima doneo konačnu odluku.

„Neverovatno je koliko je predloga stiglo za samo jedan dan. Ova dva imena su među onim koja su se najčešće ponavljala, a i imaju simboliku. Car Dušan Silni, jedan od naših najuticajnijih vladara, a poznato je da je lav predator i kralj svih životinja. Njegova supruga bila je carica Jelena, koju u istoriji opisuju kao jaku i uticajnu ženu“, rekao je Bojović.

On dodaje da je većina čitalaca insistirala da lavovi dobiju imana sa ovih prostora, jer je beogradski Zoološki vrt postao poznat širom sveta po reprodukciji belih lavova.

„Od oko sto jedinki u svetu, čak sedam je iz Beograda. Uvažili smo predlog većine, jer su ovi predatori poreklom iz Afrike, ali imaju državljanstvo Srbije.“

izvor: Mondo.rs


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Seka Aleksić tuži Udruženje za zaštitu životinja

Kelis i Nas se razveli!

Milena i Dašić se više ne kriju!


Nema komentara na “„Kršteni“ beli lavići u beogradskom Zoo vrtu”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump